VI Proba Circuíto Deportivo Carlos Miguel TTK - Teresa Herrera

Do 25 ao 30 de agosto, CT Coruña acolleu a última proba do Circuíto Deportivo Carlos Miguel TTK Xuvenil, cunha excelente participación e unha boa organización, o desenvolvemento das probas foi o seguinte:

XIV Trofeo Teresa Herrera de Tenis - VI Proba Circuito Deportivo Xuvenil Carlos Miguel TTK

ALEVIN MASCULINO.-

Boa participación e resultados moi axustados das roldas de cuartos de final, e algunhas semifinais onde se impuxo a Anselmo Menéndez, claro dominador desta categoría desde o Campionato Galego, a Pedro Uribe que viñera de vencer a Dani Penelas nun apertado partido, Menéndez cun dobre 6 -3 logrou o pase á final. No outro lado do cadro, Andrés Justo, gañador das dúas primeiras probas do Circuíto, gañou a Miguel Izquierdo por 6-2,6-3 e conformou a clásica final deste Circuíto Nesta categoría cun partido completo de igualdade, Anselmo impúxose no primeiro set por 6-4, para dominar claramente a Andrés o 2 por 6-2 e xogar un Super-tiebreack moi igualado onde Anselmo se impuxo por 10-8.

ALEVÍN FEMININO.-

Boa táboa cunhas semifinais onde Paula Novo, xogadora destacada na última sección do Circuíto, venceu á campioa galega Carmen Blasco con dificultades por 6-3,7-5, mentres que pola outra banda Estefanía Mariño e Andrea Calviño xogaron un encontro moi igualado O partido para conseguir o pase á final, Estefanía impúxose no primeiro set por 6-3, pero Andrea non cedeu e anotou o 2-6 por acadar o Super-tiebreack, onde Andrea impúxose por 2-10. A final entre Paula Novo e Andrea Calviño foi un encontro onde Paula continuou a súa racha de bo xogo dominando o encontro e gañando claramente por un dobre 6-6.

NENOS MASCULINO.-

Boa imaxe coa única ausencia de Javier Varela e dous claros dominadores en Adam Sanjurjo e Carlos Tajes que gañaron cómodamente os seus partidos, presentándose á final sen dificultades nun encontro que ben podería ser a vinganza de Manuel Alonso onde gañara Carlos Tajes. O partido respondeu ás expectativas e así vimos un primeiro set moi decisivo e efectivo con Carlos que se impuxo a Adam Sanjurjo que non atopaba o xeito de xogar, este primeiro set resolveuse por 6-3 a favor de Tajes, a pesar do partido tomou outro rumbo do 2o set con Adam xogando moi agresivo e sobre todo facendo moito dano co seu descanso ao débil servizo de Carlos Tajes, gañou claramente por 6-1 neste 2o set dando paso a un 3o e final onde o A tendencia foi similar, Sanjurjo tomou a iniciativa continuamente sen dar a Carlos Tajes practicamente ningunha opción e Adam impúxose por 6-2 neste 3o set.

INFANTIL FEMININO.-

Ausencias destacadas e dous dominadores en Arianna Paules e Rocío Martín, con algunhas semifinais onde Rocío venceu claramente a Laura Salvador por 6-2,6-0, mentres que Arianna tivo que traballar duro contra a xogadora asturiana Olaya Garrido Rivas, a quen finalmente impúxose por 6- 4,5-7,6-2. E unha final onde Roció Martín mostrou o seu evidente progreso ao longo da tempada nun encontro onde foi a clara dominadora, gañando 6-2,6-2.

CADETE MASCULINO.-

Con algunha ausencia importante, pero unha boa pintura onde os nosos mellores fillos foron os protagonistas. Na parte alta da táboa Carlos Tajes e Javier Varela enfrontáronse nun excelente partido cheo de igualdade e bo xogo por parte de ambos os aspirantes, Carlos gañou 6-4 no primeiro set e Javier 7-5 no segundo, e un 3o set onde Javier con calambres no brazo dereito non puido facer fronte ao xogo xogado por Carlos Tajes que se impuxo por 6-3 no 3o e último. No outro lado da táboa, Adam Sanjurjo xogador infantil, e actual subcampión do Cadete do Gallego, encadeou dous dobres 6-0 nos cuartos de final contra Pedro Ecenarro e nas semis contra Anxo Montero e volveu aparecer na final contra Tajes para repetir os momentos disputados antes, un final similar en canto ao xogo ao Infantil con Adam mostrando un xogo máis incisivo, que partiu do seu servizo ou do resto ao servir a Tajes que aínda que intentou contrarrestar o xogo de Adam con xogadas dignas de mérito , foi inferior, A vitoria foi para Adam Sanjurjo por 6-3,6-4 co que gañou con mérito en dúas categorías.

CADETE FEMININO.-

Un equipo pequeno e dúas favoritas Nuria Sanjurjo, xogadora en clara progresión, e Rocío Martín que non tivo problemas para presentarse á final tras gañar cómodamente os seus partidos, Nuria a Arianna Paules en semis por 6-0,6-2, e Rocío a Alba López 6-0,6-1. Rocío, daquela, dobregaba a final tras gañar o infantil e Nuria pola súa banda chegou a obter un gran resultado coas súas semis na ITF de Sanxenxo esa mesma mañá. A final foi un encontro moi duro e disputado con dous xogadores en excelente estado de forma, aínda que deron a sensación nalgúns momentos de cansazo, Rocío ante o seu público e co mérito de ser xogadora infantil gañou por un dobre 6-4 e xunto con Adam Sanjujro convertéronse na atracción do Trofeo Teresa Herrera ao gañar ambos en dúas categorías.

Ao remate dos partidos, os Trofeos entregáronse nun acto presidido pola xuíza-árbitro Sandra de Rafael, directivos do club e o coordinador do circuíto.

Crónica de Cayetano Burrieza

A continuación podes consultar o calendario completo do circuíto
Xuvenil Deportes Carlos Miguel TTK e a clasificación do circuíto:

NOTA IMPORTANTE PARA OS PARTICIPANTES DO MÁSTER:
A publicación dos 16 primeiros clasificados de cada categoría publicarase o luns 1 de setembro ás 12.00 horas.
O prazo para confirmar a participación no Máster rematará o xoves 4 de setembro ás 18.00:XNUMX horas.
O sorteo principal celebrarase no club de campo de Ferrol o venres 5 de setembro.