V Proba Circuito Deportivo Carlos Miguel TTK - Concello Vilalba

Do 2 ao 10 de agosto de 2008 tivo lugar en Vilalba a V Proba do Circuíto Deportivo Carlos Miguel TTK Xuvenil organizada polo Club de Tenis Vilalbés. Publicamos a crónica do torneo e os rankings.

O Club de Tenis Villalbes de Lugo foi o escenario da V proba do Circuíto Rexional Carlos Miguel-TTK, cunha excelente Organización, o desenvolvemento das probas foi o seguinte:

ALEVÍN MASCULINO.-

Cunha gran e boa participación e dous claros dominadores nesta categoría, precisamente os xogadores que compartiron todas as vitorias ata o momento Andrés Justo e Anselmo Menéndez. Ambos xogadores apareceron na rolda de semifinais sen renunciar a un set e así Anselmo Menéndez venceu a Alvaro Filgueira nesta rolda cun claro 6-1,6-0, no outro lado da táboa Andrés Justo impúxose nun encontro máis axustado a un prometedor Luis Morillo por 6-3,6-2 e final na que os dous xogadores nos ofreceron un xogo vibrante e competitivo, o comezo do mesmo foi brillante para Anselmo que liderou claramente o 5-1 no primeiro set pero Andrés volcou o marcador e endosou a Anselmo ata 6 partidos seguidos para gañar este primeiro set. O segundo set estivo totalmente dominado por Anselmo, pronto rompeu o descanso e o marcador quedou claro para gañar o segundo, o Super-tiebreack amosounos a un xogador Anselmo que estaba nun rollo despois de gañar o segundo, mentres que Andrés Afectado pola perda de non atopou o ritmo adecuado e fallou máis do necesario xogando a un pobre Super-tiebreack e onde Anselmo Menéndez finalmente se fixo coa vitoria con toda xustiza.

ALEVÍN FEMININO.-

Participación curta nesta categoría e unha xogadora Paula Novo, gañadora en Canabal, que disputou un excelente Torneo, superando na primeira rolda a Karem Franco por 1-6-0,6 e en semifinais á prometedora campioa galega Benxamín Paula Arias por 1-6 0,6-1. No outro lado do cadro, Estefania Mariño gañou a Laura Vila por un dobre por 6-0 e foi directamente á final por lesión de Nerea González. Na final Paula Novo continuou a súa racha de vitorias e despois dun primeiro set que foi igualado ao comezo, Paula impúxose finalmente por 6-3 e un segundo set onde Paula intensificou o seu dominio para gañar por 6-1.

NENOS MASCULINO.-

Con bastantes ausencias que deixaron só a un claro dominador Carlos Tajes que, dobrando a categoría, realizou un excelente torneo, tivo o seu encontro máis complicado en cuartos de final contra Alex Prado García cun primeiro set resolto no tie-break e un segundo máis claro por 6 - 1, nas semifinais contra Alfonso Costas impúxose claramente por un dobre 6-0, No outro lado da táboa foi Juan Sánchez quen tras vencer a Andrés Pesqueira por 7-5,6-2 nos cuartos e a Daniel Pardo nas semis Por 6-1,7-6 apareceu na final sen renunciar tamén a un set final dominado por Carlos Tajes superior a Juan González, que non obstante, especialmente no segundo set, enfrontouse a Carlos Tajes. O resultado final favorable a Carlos Tajes 6-1,6-3.

INFANTIL FEMININO.-

Con dúas xogadoras, as sementes Arianna Paules nº 1 e Rocío Martín nº 2 que, demostrando a súa condición de favorita, chegaron á final, Arianna sufriu o indecible no cuarto de partido contra Laura Salvador, que se impuxo tras a volta dun primeiro set e impóñense no tie-break do segundo para rematar no Super-tiebreack e nunha rolda de semifinais onde gañaron ao Alevín Estefanía Mariño por 6-1,6-2. Rocío Martín, pola súa banda, tivo o seu partido máis complicado en semifinais contra Natalia Galán, que se impuxo por 6-2,7-5 e unha final na que Rocío Martín e Arianna Paules xogaron algúns partidos parellos ata o desenlace favorable para Rocío del primeiro set 6-3 e un segundo claramente resolto por Rocío que se impuxo por 6-0.

CADETE MASCULINO.-

O neno Carlos Tajes dominou esta categoría a vontade, derrotou a Jairo Fernández nos cuartos por 6-1,6-0 e en semifinais a Alejandro Abel por un dobre 6-1, no outro lado da táboa Iñaqui Pena venceu a Alejandro García en os cuartos por 6-3,6-0 e tivo unha difícil semifinal contra Anxo Montero ante o que tivo que superar un primeiro set adverso no que Montero xogou espléndidamente e no que se impuxo 7-5 para pasar a dominar amplamente a Iñaqui que se impuxo no dous seguintes 6-2,6-0. A final entre Carlos Tajes e Iñaqui Pena estivo dominada de principio a fin por Carlos Tajes que xogou un partido moi serio gañando por un claro 6-0,6-2.

CADETE FEMININO.-

Dúas xogadoras, Nuria Sanjurjo cunha gran progresión nos últimos meses e Rocío Martín que dobrando a categoría dende que era infantil apareceu na final dominando claramente aos seus rivais, Nuria impúxose claramente en semifinais a Arianna Paules 6-1,6, 0-6 , mentres que Rocío gañou a Alba López por 2,6-4-6 nun bo partido para as dúas xogadoras. A final entre Nuria e Rocío ofreceunos un interesante partido onde foi decisiva a superioridade de Nuria na potencia física, cuxa velocidade de balón causou máis dano a Rocío, o partido ofreceu xogadas de calidade dignas de mérito por parte de ambas as competidoras, o resultado final favorable a Nuria Sanjurjo de 2,6 -3-XNUMX.
Ao finalizar os partidos, os Premios entregáronse nun acto presidido polo alcalde de Villalba, patrocinadores, xuíces e o coordinador do circuíto, servindo un excelente xantar para todos os xogadores e as súas familias.

Crónica de Cayetano Burrieza
NOTA IMPORTANTE PARA OS PARTICIPANTES DO MÁSTER:
A publicación dos 16 primeiros clasificados de cada categoría publicarase o luns 1 de setembro ás 12.00 horas.
O prazo para confirmar a participación no Máster rematará o xoves 4 de setembro ás 18.00:XNUMX horas.
O sorteo principal celebrarase no club de campo de Ferrol o venres 5 de setembro.