Torneo Internacional Júnior Sanxenxo 2013

Elena Ruse e Pedro Martínez campións da 12a edición do Torneo Internacional Junior Sanxenxo 2013.

Crónica enviada polo CCD Sanxenxo:

Onte rematou o XII Torneo Internacional Júnior de Sanxenxo, coa satisfacción do deber cumprido nunha semana complicada polo temporal que perturbou o normal desenvolvemento dun torneo de tenis, Noli Álvarez, Directora Deportiva do CCD Sanxenxo, comentou que: "Estamos moi satisfeito, o noso torneo é o decano do ITF Junior en España e demostrouse que somos o principal torneo do noso país, a final xogárona os dous campións do mundo, xa que Pedro Martínez e Alvaro López son campións do Copa Davis Junior celebrada recentemente en México "

A final feminina xogouna Elena Ruse (ROM) que venceu a 64 64 por Natalia Vikhlyantseva (RUS). O partido foi moi igualado de principio a fin, pero a xogadora rusa depende moito do seu tiro directo gañador, Natalia mide 1,90 m de altura e rompe a pelota, como se di no argot do tenis, pero cando non consegue gañadores queda sen estratexia un pouco. Pola contra, a romanesa é unha superviviente nada, leva xogando co nocello vendado durante todo o torneo desde que leva 15 días arrastrando unha escordadura, ben, a pesar diso sabe como sacar adiante os xogos baseándose na imaxinación, na loita e moito traballo. Á final seguiu un numeroso público que gozou moito.

A final masculina foi a historia dun set, Pedro Martínez gañou ao seu compañeiro de equipo da Copa Davis Junior e aos adestramentos no CAR da Federación Española de Tenis Alvaro López. Dicimos que o xogo durou un set porque unha vez que Pedro rompeu o saque do seu rival onte pola mañá o partido rematou, con 5 a 3 a favor Pedro fixo dous ases e unha volea estratosférica que foi de 63. Nese momento Álvaro chamou ao torneo fisio para tomar unha ollada ás costas, unha contractura impedíalle servir ao 100% e cada vez que tiña que correr para golpear o revés, a dor era moi forte. Álvaro finalizou o partido por deportividade cara á súa parella, pero só foi cuestión de tempo que Pedro sentenciou o encontro cun rotundo 61.

Pero como nos dixo o señor Francisco Hernández Director do Torneo: "este torneo foi incrible, pero aínda temos moito que traballar e gozar desde que o martes comeza o 6o Torneo Internacional de Sanxenxo Cadete, as sinerxías que se producen cando os dous son os torneos xogados de volta en volta son excelentes. Estou orgulloso de que o noso club sexa un dos principais clubs do mundo á hora de organizar torneos internacionais xuvenís "