Tomás Currás e Celia Montero, campións do Mutua Madrid Open Sub 16 en Vigo

Mentres que o presente do tenis español colleitou unha importante vitoria na eliminatoria da Copa Davis en Odense, as novas promesas do tenis español foron protagonistas na segunda rolda do Mutua Madrid Open Sub16 disputado no Club de Campo de Vigo. Asistiron ás finais o concelleiro de Deportes, Manel Fernández, os xogadores Alberto Berasategui e Anabel Medina e o presidente do club de campo D. Manuel Sanjurjo.

O sol brillante que dominou a fin de semana tampouco quixo perderse a última xornada disputada no Vigo Country Club. O circuíto, que percorre España apoiando o tenis base na busca de novos talentos, foi testemuña de dúas finais cheas de gran talento e calidade.

Por segundo ano consecutivo, Tomás Currás foi coroado de novo na súa propia casa. O campión, que xa se clasificou o ano pasado para disputar a fase final na Caja Máxica, non perdeu unha nova oportunidade para reivindicar o seu enorme potencial e talento, gañando por 6-0 e 6-3. Simón Arca, que gañara en semifinais ao primeiro cabeza de serie Luis Fernández Labarta, intentou forzar ao máximo a un Currás, que unha vez máis demostrou ser moi sólido nos momentos decisivos. "Gañar o ano pasado foi estupendo, pero repetir a vitoria e volver ás finais en Madrid será incrible. Espero poder chegar lonxe na Caixa Máxica ”.

Na final feminina Celia Montero tamén colleitou a súa segunda vitoria nunha proba do Mutua Madrid Open Sub16. A xogadora compostelá, que xa gañou a vitoria o ano pasado na fase autonómica do Oviedo, non puido ocultar a súa felicidade tras derrotar a Miriam Abid por 6-3 e 6-4.

Na cerimonia do trofeo estiveron presentes, ademais do concelleiro de Deportes, D. Manel Fernandez, o presidente do club de campo vigués D. Manuel Sanjurjo e o xerente da Federación Galega de Tenis Chisco Pardo, ambos Alberto Berasategui e Anabel Medina. “Foi unha honra e un pracer volver a Vigo. Aínda que o Campión era o mesmo, encantoume ver caras novas. Con sorte, dentro duns anos estarán alí cumprindo o seu soño de ser profesionais ", dixo o ex número 7 do mundo.

A medallista olímpica e dobre campioa de Roland Garros na modalidade de dobres Anabel Medina, que partirá a China o mércores para disputar a xira asiática, mostrouse tamén moi satisfeita: "Quero felicitar ao club polas facilidades e por seguir apostando por tenis de base. Aínda que só Celia foi quen de gañar, quero animar ao resto de rapazas a seguir xogando e esforzándose todos os días ”.

Despois de proclamarse campións da cita viguesa, Tomás Currás e Celia Montero obtiveron o pasaporte que lles permitirá xogar (con todos os gastos pagados) a fase final que terá lugar na Caixa Máxica coincidindo cos últimos días da Mutua Madrid Aberto (do 5 ao 8 de maio de 2016). Alí loitarán contra os gañadores dos outros 15 eventos para ser coroados campións e recibirán o premio final xunto cos campións dos torneos ATP e WTA.

Ademais de viaxar a Madrid para optar ao título final, Tomás e Celia licitarán gañar unha bolsa de deportes nunha universidade norteamericana grazas ao acordo alcanzado entre o Mutua Madrid Open Sub 16 e o ​​Verdasco Taracido Sports Management.

En tres semanas o Circuíto chegará ao Club Raqueta Valladolid, onde outros dous tenistas intentarán seguir o exemplo de Tomás Currás e Celia Montero.