Tecnificación Autonómica, torneos internacionais en Portugal

Nesta nova publicamos os resultados dos xogadores galegos da Tecnificación Autonómica nos torneos internacionais de Portugal:

Categoría Alevín (Sub 12) - Braga Open 2018

Na seguinte ligazón podes acceder a toda a información sobre o torneo na páxina web de Tennis Europe:

Resultados:

• Ana Nóvoa Sánchez na vitoria anterior gañou a Enma Bousquet por 6-0 6-0. No empate final gañaron a Analu Freitas por 6-3 6-2, Paris Renaudet por 6-4 6-1 e Gigi Hays no empate final cun gran resultado por 6-0 6-3. En semifinais non puido superar á xogadora que remataría o torneo como campioa, Marta Soriano Santiago.
  • Lara Amoeiro Santana superou claramente a primeira rolda, vencendo por 6-0 6-0 a María Sardinha, na segunda rolda á francesa Lena Emod por 6-4 por 6-2 e caeu nas táboas contra Amelie Brooks cun resultado de 6-2 6- Catro.
  • Carlota Cota Vavrinova superou a anterior, superando a Mariana Tavarela Veloso por 6-2 6-1. Na fase final gañou a Katarina Railean por 6-1 1-6 6-2 e logo non perdeu contra Gigi Hays por 6-4 7-5.
  • Julia Pérez Campo superou a anterior ao vencer a Marine Boutros por 6-4 6-7 (5) 6-2. No empate final perdeu ante Anouk Van Riesen por 6-4 7-5.
  • Alejandro Pardo Moro non puido superar ao francés Arthur Pery na primeira rolda do sorteo principal.
  • Pablo Martínez-Reboredo Lamela caeu no anterior contra o francés Ethan Khun por 6-3 6-0.

En dobres:

• Lara Amoeiro e Carlota Cota conseguiron chegar ás semifinais superando a María García e Mariana Paciletti por 6-3 6-2. En semifinais perderon contra Amelie Broks e Indira Lepage por 6-0 6-4.
  • Ana Nóvoa e Julia Pérez superaron a primeira volta gañando 6-1 6-0 ao Paris Renaudet e Anouk Van Riesen, na segunda caeron ante os que acabaron sendo os campións de dobres do torneo Lena Couto e Milana Ivantsiv 6-4 6 - 3.

O capitán deste grupo era Chisco Pardo.

Categoría infantil (sub 14) - XXV Taça Internacional Maia Jovem 2018

Xogadores:

• Eva Álvarez Sande gañou a Andreia Semeano cun resultado de 6-1 6-0 na primeira rolda; na segunda caeu ante Juline Vogel por 4-6 6-4 6-4.
  • Marta Rey Gavela gañou a Marta Tutkowski por 6-3 6-0 na primeira rolda da fase de clasificación, pero non puido superar a Yoana Dudova no seguinte encontro.
  • Sara Martínez Sanmartín caeu ante o Chelsea Fontenel na primeira rolda do sorteo principal.
  • José Manuel Otero Mediero non conseguiu gañar a Daniel Ivanov na primeira rolda de clasificación, o resultado 6-1 6-3.
  • Saul Berdullas Calviño pasou á segunda rolda de clasificación ao superar a Francisco Gouveia cun dobre 6-0. No seu seguinte partido perdeu contra Enrico Baldisserri por 6-0 6-3

O capitán deste grupo foi Marco Casal

Na previa deste torneo tamén participaron os seguintes xogadores galegos, aínda que non viaxaron co grupo de tecnificación rexional: Manuel Fernández Guede, Ander Tarrío Ponte, Daniel García Suárez, Luis Granados Blanco e Rodrigo Pérez Crespo.