Segunda Proba do Circuíto Galego Xuvenil Babolat 2013 - XXV Torneo Santa Rita

A pasada fin de semana disputáronse as finais da segunda proba do Circuíto Galego Xuvenil de Tenis Babolat 2013, o XXV Torneo Santa Rita no Club de Tenis O Rial.

No seguinte enlace podes ver as bases e táboas:

CRÓNICA:

As instalacións do club de tenis El Rial foron o escenario da segunda proba do Circuíto Rexional Xuvenil Babolat 2013, que contou cun total de 227 inscricións. Esta proba tivo o seguinte desenvolvemento nas distintas categorías:

ALEVIN MASCULINO:

Fíxose unha pre-vista previa con 10 xogadores. A partir desta fase, 4 xogadores clasificáronse para a fase previa nunha táboa de 24. Para a fase final, tamén se estableceu unha táboa de 24 xogadores.

Na final, os sementais números 1 e 2, enfrontáronse o lucense José Basanta e o ferrolán Juan García, respectivamente. Repetiuse a final que se xogou tanto na primeira volta (Squash Santiago) como no Campionato Galego Alevín (CCD Sanxenxo). O partido prometeu moito xa que na primeira ocasión foi Juan García o que gañou, pero no campionato galego foi José Basanta o que se impuxo ao ferrolán.

Para chegar a esta final, Juan García tivo que vencer a Alejandro Pérez (6/1 - 6/1) en cuartos de final e a Alejandro Calviño (6/2 - 6/2) en semifinais. Pola súa banda, José Basanta venceu a Martín Millos en cuartos de final nun encontro moi apertado que tivo que decidirse no super desempate 3/6 - 6/3 - 7/6 (10-6), e a Antón de La Puente (6/2 - 7/5).

A final non defraudou e foi un partido bonito, con moita igualdade no primeiro set que gañaron os ferroláns por 6/4. No segundo set, con 1-1 no marcador, Juan García puido impoñer o seu ritmo de xogo e o xogador lucense non foi quen de frear os ataques do seu rival. Finalmente, a pesar de que Jose Basanta loitou ata o último punto, Juan García pecha o encontro 6/1.

Resultado final: Juan García - José Basanta: 6/4 - 6/1.

ALEVINA FEMININA:

Nesta categoría estableceuse un sorteo preliminar con 24 xogadores e un sorteo da fase final con 8 xogadores.

Nesta categoría tamén se repetiu a final do Campionato Galego Alevín, na que a vilagarciá Jessica Bouzas (2) enfrontouse á coruñesa Uxía Martínez (1). Nesta ocasión Uxía vingouse do campionato galego e conseguiu gañar a Jessica.

Para chegar á final, Uxía tivo que vencer a Adriana Subías (6/3 6/1) en cuartos de final e a Carla del Barrio (6/3 - 6/3) en semifinais. Na parte baixa da táboa, Jessica venceu a María Guimaráens (6/1 - 6/1) en cuartos de final e a Paula Ramos (6/3 - 6/0) en semis.

A final comezou con Uxía moi metida no encontro, cometendo moi poucos erros e pronto gañou vantaxe no marcador para facerse co primeiro set 6/1. O segundo set foi moito máis disputado, e tivo que decidirse no desempate, caendo do lado de Uxía.

Resultado final: Uxía Martínez - Jessica Bouzas: 6/1 - 7/6.

NENO MASCULINO:

Nesta categoría participan 54 xogadores e realizouse unha previa de 10 xogadores e posteriormente estableceuse un equipo de 24 xogadores, tanto para a fase anterior como para a final.

A final enfrontouse ao cabeza de serie número 1, o vigués Manuel Villanueva, e ao 4, o coruñés Luis Fernández Labarta.

Manuel chegou á final tras vencer a David Rodríguez (WO recentemente) nos cuartos de final e a Iago Salvador nas semis nun partido con alternativas para os dous xogadores, que Manuel gañou finalmente tras gañar o super tiebreak 3/6 - 7 / 5 - 7/6 (10-7). Pola súa banda, Luis chegou á final tras vencer a Jorge Valín (6/4 - 6/1) en cuartos de final e a Rafael Izquierdo (WO recentemente) na semifinal.

A final estivo dominada por Manuel, a pesar de que Luís o intentou en todo momento. O primeiro set comezou igualado ata o 2/2, pero a partir de aquí Manuel consegue unha vantaxe e púxose con 5/2 no marcador, e acaba pechando o set por 6/3. O segundo set segue a mesma tendencia que o primeiro e Manuel volve marcalo por 6/3.

Resultado final: Manuel Villanueva - Luis Fernández: 6/3 - 6/3.

INFANTIL FEMININO:

Participación de 29 xogadores, formando unha táboa de 16 tanto na fase preliminar como na fase final.

A final desta categoría dispútana Aldara Calvo, cabeza de serie número 1 de Vigo, e Miriam Abid (3) da Coruña. Aldara gañou a Ana Pérez en cuartos de final (6/2 - 6/1) e a Lucía Peraza en semifinais por 6/2 - 6/0. Por baixo, Miriam venceu a Laura López (6/3 - 6/0) en cuartos de final e a Celia Montero (2) en semifinais, nun emocionante partido que rematou co resultado de 3/6 - 6/3 7/6 ( 10-7).

A final tivo un desenvolvemento desigual, cun primeiro set claramente dominado por Miriam, que gañou por un rotundo 6/0. Non obstante, Aldara foi quen de superalo e devólvelle o resultado no segundo set (6/0). Finalmente, o encontro ten que decidirse no super desempate, igualado en todo momento, ata chegar ao 8-8, no que Aldara consegue anotar os dous últimos puntos e levarse o encontro con eles.

Resultado final: Aldara Calvo - Miriam Abid: 0/6 - 6/0 - 7/6 (10-8)

CADETE MASCULINO:

Nesta categoría hai 43 entradas, polo que se fan dúas táboas de 24, tanto para a fase final como para a fase anterior.

A semente número 1, Luis Morillo e o número 5, Miguel Rivas, foron citados na final.
Luis chegou á final tras vencer a Ricardo Vidal en cuartos de final (6/3 - 6/3), e a José María Ogea en semifinais (6/2 - 6/3). Pola súa banda, Miguel superou a Jaime Muñoz (6/4 - 6/0) en cuartos de final e a Pablo Casal (7/5 - 6/4) en semifinais, nun encontro no que foi capaz de superar un 2/5 en contra no primeiro set.

A final non defraudou a ninguén e houbo un fermoso partido de tenis. Luis comezou moi sólido e gañou unha vantaxe de 4/1 no marcador e, a pesar de que Miguel consegue recuperar un descanso, e chegar aos 4/3, Luis consegue impoñerse e facerse co set 6/3. O segundo set é aínda máis igualado e é Miguel o que gaña a vantaxe, poñéndose 3/4 arriba, con todo, Luis reacciona e dá a volta ao marcador, para pechar o set 6/4.
Deste xeito, Luis Morillo consegue vencer nas 3 finais disputadas ata o momento no circuíto, posto que se impuxo tanto na primeira volta como no campionato galego cadete, ambos celebrados na Squash Santiago.

Resultado final: Luis Morillo - Miguel Rivas: 6/3 - 6/4.

CADETE FEMININO:

Con 21 xogadores inscritos nesta categoría, estableceuse un equipo de 24 xogadores para a fase preliminar e un equipo de 8 para a fase final.

Por terceira vez no circuíto déronse cita na final as cabezas das series 1 e 2, Valeria López e Celia Cerviño respectivamente. Antes coincidiran na primeira proba, con vitoria de Celia; e máis tarde no Campionato Galego Cadete onde foi Valeria a que se levou a vitoria.
Nesta ocasión, Valeria chegou á final tras vencer a Tatiana Varela (6/0 - 6/0) e Celia Montero (WO xusto). Pola súa banda, Celia gañou a Raquel Vara en cuartos de final (6/4 - 7/5), e Paula Arias (7/6 - 6-3).

A final tivo un primeiro set moi axustado ata o 5/5. O disputado xogo de 6/5 anótao Valeria, que tamén consegue sumar o seguinte xogo para anotar o set de 7/5. Parece que isto lle pasa factura a Celia, que non inicia ben o segundo set, e Valeria anota 4 partidos seguidos adquirindo unha importante vantaxe no marcador. Celia busca remontar e colócase 4/2, pero a forza de Valeria non o permite e remata o encontro con 6/2.

Resultado final: Valeria López - Celia Cerviño: 7/5 - 6/2

Ao final do torneo entregáronse os trofeos nos que Dani Otero estivo presente como Director do Torneo, o árbitro JM Fariñas, Luis Montull como presidente do Club de Tenis El Rial, o director técnico da Federación Galega de Tenis Marco Casal , e Carlos Coira como coordinador do circuíto.

A organización ofreceu aos xogadores, ás familias e ao público en xeral algúns aperitivos para despedir o evento.

Dende a Federación Galega de Tenis queremos felicitar ao Club de Tenis El Rial polo seu éxito na organización do torneo.