Resultados no Campionato de España Junior 2009

Moi boa actuación dos xogadores galegos, Pablo Lijó, Patricia Vilas, Jose Mª Fantova e Cristián González no Campionato de España Junior, celebrado no Club de Tenis Mirasierra (Madrid) do 15 ao 21 de xuño de 2009.

Campionato de España júnior 09

Os resultados obtidos foron os seguintes:

Pablo Lijo conseguiu chegar ás ¼ finais da proba individual e de dobres, despois de superar a Antonio García na primeira volta, nun partido moi complicado que tivo que xogarse nas pistas cubertas extremadamente rápidas da Federación de Madrid por choiva, vitoria no terceiro set por 6-3. Na segunda rolda xogou co catalán Cristian Batlle, pero neste encontro xogou a gran nivel, gañando por un dobre 6-1, e na terceira rolda enfrontouse a Arnau Sanz, o verdugo do outro galego Cristián González. Neste encontro Pablo conseguiu manterse concentrado durante todo o encontro, xa que no primeiro set atopou un descanso contra moi rápido que non foi capaz de recuperar e no segundo set conseguiu romper dúas veces pero non Consolidounos co seu saque polo que se decidiu no tie-break, a partir dese momento Pablo sentiuse moi seguro e pechou o terceiro set cun 6-2. No ¼ partido final non puido xogar ao seu nivel, creo que debido a unha mestura de fatiga acumulada e respecto polo rival, perde unha moi boa oportunidade para poñer as cousas difíciles a Pablo Carreño, que ao final foi o Subcampión.

Patricia Vilas conseguiu alcanzar a ¼ final na proba individual por segundo ano consecutivo, pero este ano sufriu en cada partido para adiantarse. Na segunda rolda xogou contra a madrileña Alejandra Starkova co seguinte resultado 6-7 7-6 6-3, xa que se ve un partido moi duro e que conseguiu adiantarse con máis sufrimento que bo xogo, pero o seguinte partido se foi agoniante porque Patricia perdeu por 6-2 por 5-2, e nese momento comezou a xogar mellor e axudada pola asturiana Sandra González, que se puxo nerviosa, logrou forzar o tie-break o outro xogador tivo que combinar varias bolas. No terceiro set, comeza cun 3-1 adverso, e volve darlle a volta ao marcador e gañar por 6-3. Xa no ¼ partido final contra Lara Arruabarrena, a superioridade do outro xogador reflicte o marcador final 6-1 6-1.

José María Fantova, tivo un gran torneo, pero a sorte non o acompañou no último momento. Os seus resultados foron 1/8 en individuais e ¼ en dobres, facendo parella con Pablo Lijo. No partido da primeira volta xogou contra Alejando Espejo (andaluz) nas pistas cubertas da Federación de Madrid e, despois dun bo comezo, relaxouse na segunda e cando quixo reaccionar non foi capaz e no terceiro set gañou cunha certa comodidade. O seu segundo partido contra Pablo Martínez (asturiano) foi un partido moi disputado onde mantiveron o servizo durante todo o primeiro set, e Chema conseguiu romper 5-4 a favor, xa no segundo set despois de romper axiña relaxouse un pouco e non consolidou o descanso co seu saque, aínda que acabou gañando por outro 6-4 no segundo set. No seu partido de 1/8 xogou contra o valenciano Victor Gimeno co seguinte resultado 5-7 7-6 7-5. O xogador valenciano xogou moi agresivo durante todo o partido, cunha precisión moi alta polo risco co que xogou, en calquera caso Chema xogou un moi bo xogo e só fallou cando tiña o xogo nas mans no terceiro set con 5-3 a favor e descanso, onde o normal é perdelo xogando nunha pista tan rápida, pero no seguinte partido con 5-4 a favor e saque, os nervios xogaron unha mala pasada e xogou todos os puntos cun segundo servizo, e o outro xogador xogounos e resultou ben, despois de perder este xogo Chema perdeu confianza e deu a ese terceiro set 7-5.

Por último, Cristián González, acadou 1/16 en individual e ½ final en dobres, facendo parella con Borja Rodríguez (andaluz). O primeiro partido, que foi espectacular, tivo que xogar nas pistas da Federación coma os seus compañeiros, sendo moi rápido, saques moi duros, taxa de rally moi alta, foi un partido que se ía decidir nun puñado de puntos, conseguiu levar o primeiro set cun descanso de servizo a Marc Vargas (Cataluña), gañando o primeiro set 6-4, o segundo set decidiríase no tie-break, 6-7, e xa no terceiro set co resultado igual a 4-4 e Cristián servindo, xogaron preto dos 20 puntos, alternando balóns de descanso para Marc e balóns de xogo para Cristián, ao final leva o partido e consegue 5-4. No seguinte xogo Cristián consegue restar todas as bólas e xogar os puntos con moita intensidade, logrando o descanso que lle fai gañar o partido e pasar á seguinte rolda. No partido 1/16 contra Arnau Sanz (Valencia), o comezo foi malo, pero no segundo set tivo a medida tomada e con 5-4 en contra e vantaxe, 3 decisións erradas do árbitro fixérono perder o encontro, xa que o primeiro foi un mal balón de fondo de Arnau que consideraron bo e sería o xogo de Cristian, e logo os dous primeiros claramente dentro que se chamaron malos. Na proba de dobres, esta parella formada por Cristián e Borja Rodríguez confirmou os seus bos resultados, alcanzando a ½ e perdendo contra o valenciano Marc Giner e Luis Escudero por 6-2 5-7 6-2.