Primeiro Torneo Internacional Senior de Tenis Club de Campo de Vigo

A pasada fin de semana, do venres 28 ao domingo 30 de xuño, celebrouse nas instalacións do Vigo Country Club a Primeira Internacional de Tenis Senior, que cunha gran afluencia de público desenvolveuse dun xeito excepcional, xa que tanto o nivel de xogo dos participantes , así como a perfecta organización por parte do persoal técnico do Country Club, conseguiron un torneo único en Galicia.

Os representantes olívicos, Magín Raposeiras e Miguel Casal brillaron nas finais das dúas categorías benxamíns e proclamáronse campións de +35 e +40, respectivamente. O partido disputado na pista central, entre os xogadores Magín Raposeiras e Miguel Lapido, correspondente á categoría +40, resolveuse a favor de Magín por un axustado e axustado 6-2, 5-7 e 10-8 no super - tie break. Miguel Casal non foi tan complicado con +35, onde a súa superioridade era evidente, e resolveu a final contra Javier Iglesias por 6-1 e 6-1. Ademais, o catalán Ramón Canosa, campión de España e top 15 mundial, cumpriu as previsións e elevou o título a +55, gañou na final contra o galego Rubén Nilo por 6-3 e 6-0.

Cartel I Torneo Internacional Senior de Tenis Club de Campo de Vigo

No resto das Categorías, Francisco Rodríguez gañou +45 ao nigeriano Egbema por 7-5 e 2-0, Jose Fantova derrota a Fernando de Pablos por 6-4, 2-6 e 7-6 a +50 e finalmente, Fernando Mejuto gañou José Deus por un dobre 6-3.

Un dos grandes momentos do torneo foi o partido de exhibición con raquetas de madeira, onde os veteranos xogadores, Antonio Becerra (71), Luis Hernández “Chitín” (82), Joaquín Novoa (72) e o inglés Anthony Mott (64) o público.

No cadro de autoridades podemos destacar a presenza do alcalde de Vigo, Abel Caballero, o presidente do Country Club de Vigo, Manuel Sanjurjo, o doutor Otero Vich da Clínica Arthros e o vicepresidente da Federación Galega de Tenis, José Mosquera .

Ao final, todos os xogadores do torneo coincidiron en destacar o alto nivel da organización e o brillante futuro do Torneo, que en breve será considerado un dos torneos de veteranos máis importantes de España.

Crónica de José Lázaro

Esta é a ligazón ás táboas rematadas do sitio web de ITF:

Máis información nas seguintes ligazóns:

O Torneo na prensa:

Presentación do Primeiro Torneo Internacional Senior de Tenis Club de Campo de Vigo