Moi bos resultados para os galegos no Campionato de España de tenis de praia 2020

Oito tenistas galegos representaron a Galicia no Campionato de España de tenis de praia celebrado en Vera, Almería do 16 ao 18 de outubro de 2020. Estes foron os seus resultados:

Na modalidade individual, Begoña Montenegro Prado obtivo o mellor resultado, chegando a ser finalista. Begoña gañou a Mª Isabel Cenador por 7-1 na primeira rolda, na segunda rolda Arantxa Pareja gañou a cabeza de serie número 7-4, nos cuartos a Bárbara Mingotes 7-6 (5) e finalmente a Grimanesa Santana en semifinais 7-6 (6). Só Omayra Farias conseguiu detela por 7-1 na final. Excelente éxito Begoña!

Nesta táboa tamén participaron Lydia García Vázquez e Eva Ducet Teixeira, ambas perdidas na segunda rolda.

Juan Pablo Amador Ruiz e Jorge Martínez Martínez enfrontáronse na anterior, gañando Juan Pablo cun resultado de 7-5, aínda que logo perdeu ante Andreu Genestar por 7-4.

Na táboa final, gran resultado para Adrián García Vázquez, chegando aos cuartos de final. Adrián conseguiu gañar a Michael Paul Brown na primeira rolda por 7-4 e a Meir Bencheluch na segunda por 7-5. Despois caeu ante Víctor López Rubio cun resultado de 7-5.

En canto ás parellas, Juan Pablo Amador Ruiz e Jorge Martínez Martínez superaron con facilidade a táboa anterior, superando a Diego Moreira e Juan José Vivo cun resultado de 6-3, 6-1. No sorteo final non conseguiron desfacerse dos favoritos do sorteo, Antoni Ramos / Gerard Rodríguez, que finalmente sería o campión.
Neste mesmo cadro, a parella galega formada por Adrián García Vázquez e Diego Negreira López, logrou chegar a cuartos de final, superando a Sebastian Insua / Guillermo Vallmitjana por 6-4 4-6 10-4 e a Mohamed Douiri / Mario Escolano 6 -3, 6-1. Nos cuartos cun 6-2, 6-4 non conseguiron vencer á parella que quedou subcampiona do torneo: Víctor López / Saulo Tejada.

No sorteo feminino, a parella galega, formada por Eva Ducet Teixeira e Lydia García Vázquez, tamén logrou chegar aos cuartos de final, superando a María Oliver / Ingrid Vila por 7-6 (6) 6-1 e a Ivonne Sastre / Helena Velasco 6-4, 6-1. Nos cuartos foron eliminados pola segunda parella Ganesha Díaz / Sabrina López.

Na categoría de veteranos, a parella formada por Eva Ducet Teixeira e Begoña Montenegro Prado, permaneceu ás portas das semifinais. Gañaron por 6-3 6-1 a Mª Luisa Hernández / Marisa Rodríguez por 6-3 na primeira rolda e a Leticia Serrano / Zvezdana Fernández na segunda rolda por 6-1 6-3, pero non conseguiron superar a Mª Isabel Cenador / Aroa Sánchez nos cuartos de final. o resultado 7-6 5-XNUMX (XNUMX).

E, finalmente, a parella formada por Ignacio Garrido Carrera e Diego Negreira López caeu na primeira rolda do equipo de veteranos, cedendo á parella cabeza de serie número 2, Francisco Salinas / Antonio Yus 6-2 6-7 (5) 10-7 .