Mutua Madrid Open U16 2018

Rematou a proba do Circuíto Sub 16 Open de Mutua Madrid que se celebrou do 15 ao 17 de xuño, no Real Club de Tenis Coruña. Publicamos a crónica:

Pelayo Rodríguez e Lidia González, reis da Coruña

O mesmo día que Roger Federer gañou o 98o título da súa carreira en Stuttgart, as novas promesas do tenis español loitaron por proclamarse campións da segunda rolda da sexta edición do Mutua Madrid Open Sub 16 no Club Tenis Coruña, onde converteuse en vivir un gran fin de semana de tenis.

Nas pistas do Club de Tenis Coruña, Pelayo Rodríguez e Lidia González obtiveron o boleto que lles permitirá xogar a fase final do circuíto (con todos os gastos pagados) que se celebrará na Caixa Máxica coincidindo cos últimos días do Mutua Madrid Open, do 10 ao 13 de maio.

Na final masculina, o madrileño Pelayo Rodríguez derrotou a Francisco Gal, cabeza de serie número dous, 6-4 e 6-1 nun encontro espectacular entre os dous favoritos. Na final feminina, Lidia González venceu a Alanna Di Francesco por 6-2 e 7-5.

Así, Pelayo e Alanna reuniranse en Madrid cos gañadores das outras 15 probas, onde intentarán proclamarse campións do circuíto e recibir o premio final xunto cos gañadores dos torneos ATP e WTA. Max e Alejandra suceden a Jessica Bouzas e Héctor Talens, campións desta cita na edición anterior, no récord de Murcia.

A próxima parada para o Mutua Madrid Open Sub 16 será no Club de Campo Villa de Madrid, do 6 ao 8 de xullo.