Absoluto Mestre Galego de Tenis 2007

Os días 4 e 5 de xaneiro de 2008 celebrouse o Mestre Galego Absoluto de Tenis Masculino e Feminino baixo o patrocinio do Concello de Ribeira e da Federación Galega de Tenis.

Esta competición celebrouse nos Pavillóns de Sirves, Santa Uxía (Coroso) e Artes do Concello de Ribeira.

Mesa feminina:

O partido entre Patricia Vilas e Diana Martínez foi o partido máis disputado e vistoso do torneo e case unha final temperá na que Patricia Vilas gañou con dificultade no terceiro set (61/46 / 10-8). Na semifinal gañou ao Barcala con máis comodidade por 6-2 / 6-3. A outra semifinal non se puido xogar por unha lesión de Andrea Villaverde.

A final feminina estivo un pouco condicionada pola velocidade da superficie á que se adaptou Noemí Novo, e o fixo Patricia Vilas, que con máis recursos (sobre todo o corte) fíxose co primeiro set cun pouco de traballo e con facilidade o segundo set.

Marco masculino:

No equipo masculino, as ausencias por enfermidade condicionaron a táboa, na que o saque de Jorge Vázquez Catoira abriu o camiño cara á final e a vitoria nela.

Pola contra, Rodrigo Figueroa chegou á final xogando o terceiro set en case todos os seus partidos. Contra De Pablos e Fantova, e cun 7-5 / 6-4 contra Illodo. Na final intentou contrarrestar o saque de Vázquez con pouco éxito no primeiro set e algo mellor no segundo.

En canto aos xogadores locais, cómpre salientar que dous de Ribeira gañaron os cuartos de final: Pablo Lijó e Alberto García e un pobre Javier Castillo, que caeu co campión.

Durante estes dous días foi posible gozar dun bo tenis grazas á participación dos mellores xogadores galegos neste importante torneo no que se repartiron 1.900,00 € en premios en metálico.