Martín de la Puente subcampión no Junior Chair Tennis Master en Tarbes

Os xogadores galegos Martín de la Puente e Félix García deixan a Tarbes (Junior Master of the World) co subcampión individual da man de Martín de la Puente.

O seu excelente nivel de forma actual augura un futuro prometedor con só 14 anos. É a promesa do Tenis de Cadeira galego e nacional.

O outro xogador da selección española, o compañeiro galego Félix García, non puido pasar da fase de grupos, pero tivo unha excelente participación a primeira vez que asistiu a este prestixioso torneo.

Ambos xogadores comezan agora a súa tempada, na que ademais de mellorar a súa clasificación nacional e internacional a nivel individual, teñen un obxectivo moi claro en 2014: mellorar o subcampión de equipos do mundo acadado o ano pasado en Turquía.

Crónica de David Sanz:

O favorito inglés Hewitt e o número 1 junior do ranking ITF impuxeron a súa autoridade na final e impediron ao español Martín de la Puente acadar a vitoria.

O xogador galego comezou un pouco nervioso e con erros que acompañaron ao excelente xogo do rival, o que lle fixo poñerse 6-1 / 4-1 en contra, progresivamente o noso xogador foi mellorando o seu nivel de rendemento e incluso chegou a poñer contra as cordas ao seu rival o segundo set en varias ocasións, conseguindo superar o resultado adverso, pero non foi suficiente xa que o británico finalmente logrou gañar por 6-4, co que o resultado final foi de 6-1 / 6-4. Deste xeito, Hewitt revalida o seu título nesta competición e Martín consegue chegar á final con só 14 anos e un excelente torneo ás súas costas.

O balance de participación española no torneo foi moi positivo, xa que Félix García, a pesar de non clasificarse, foi terceiro do grupo, o que lle fará sumar puntos na clasificación, mentres que Martín conseguiu chegar á final superando á cabeza de serie. número 2. Nos dobres quedamos ás portas perdendo no super-tie break do terceiro set por 11-9, o que indica o apertado partido que xogamos.

A experiencia desta competición para xogadores de tenis de cadeira junior, afeitos a xogar na categoría sénior debido á ausencia de torneos para estas idades, foi moi frutífera e os nosos representantes consolidan as súas posicións nas primeiras posicións do ranking mundial de ITF Junior .