LXXVI Cidade de Vigo Tennis Campionate - VIII Homenaxe D. Antonio Santorio

Publicamos as crónicas finais do LXXVI Cidade de Vigo Tennis Campionato - VIII Homenaxe D. Antonio Santorio:

Crónica 1 - Final feminina:

Uxía Martínez repite triunfo no Campionato de Tenis Cidade de Vigo, a xogadora viguesa do Real Club de Tenis Coruña revalida a vitoria contra Carla del Barrio por 6 / 3-6 / 2, nunha final cun resultado similar ao disputado o ano pasado .

Uxía mostrou a súa habilidade un ano máis, usou todas as súas armas que se podían ver resumidas nun gran punto no 3-3 do primeiro set, revés recortado, revés topspin, dúas lóbulas e tres á esquerda para rematar cun poderoso dereito, todo nun só punto que foi un dos mellores no Campionato Uxía soubo dominar os tempos de xogo, Carla intentouno en todos os sentidos, atacou unha e outra vez coa man dereita e as bolas altas ás costas definíronas con iso salto característico polo reverso con dúas mans. Unha gran final entre dous grandes xogadores.

A choiva fixo acto de presenza e obrigou a suspender a final masculina cando Roberto Rodríguez dominou a Lolo Santome por 5/4 e 40-40, a pista volveuse demasiado esvaradía e non deu para máis. Roberto chegou a ter o 5-1 ao seu favor, pero Lolo estaba entrando no xogo, a pista foi un pouco máis rápida e aínda queda unha final por xogar.

Crónica enviada por Pablo González, director do torneo

Crónica 2 - Final masculina:

Roberto Rodríguez, campión de Galicia, gañou a 76a edición do Campionato de Vigo de tenis nas pistas do complexo deportivo municipal de Samil. A final quedara suspendida o domingo por mor da choiva. O xogador do Country Club gañou 7-6 (4) e 6-1 ao Lolo Santomé (Ureca), o primeiro cabeza de serie do torneo.

A final non foi fantástica pero si o saber facer de ambos xogadores. "O verdadeiro número 1 é el", dixo Santomé, primeiro no ranking galego, despois do partido. Santomé comezara unha gran remontada o domingo (de 1-5 a 4-5 e igualaba no décimo partido), e ao comezo da segunda entrega gañaba o saque para igualar (5-5). Chegouse á morte súbita (6-6). Alí o campión galego só concedeu unha dobre falta (0-1) e logo foi imperial en volea e en longos rali (4-7).

No segundo set, Rodríguez rompeu o servizo morracense e non estivo por ningures por 2-0. Lolo Santomé gañou o seu saque no mellor xogo que ofreceu (2-1), pero no cuarto desperdiciou ata dúas vantaxes, foi 3-1 abaixo e marchou mental. "Ao principio había moitos nervios, pero nos momentos do tie-break fun valente e convencido", explicou Roberto Rodríguez, que suma o seu terceiro campionato vigués esta década despois dos de 2013 e 2014, ese ano precisamente contra Santomé.