LXXIII edición do Campionato de Tenis Cidade de Vigo - IV Homenaxe a D. Antonio Santorio

Roberto Rodríguez e Diana Martínez campións da LXXIII Edición do Campionato de Tenis Cidade de Vigo, V homenaxe a Antonio Santorio.

A pesar das previsións de choiva, unha tarde soleada permitiu gozar das 15 finais que se disputaron durante todo o día de onte nas pistas do Complexo Deportivo Samil, dende os máis pequenos ata os maiores de 75 anos.

Antes dunha gran afluencia de público, comezou a final feminina entre Diana Martínez e Eva Vilar, vitoria de Martínez por 6-2 7-5. O primeiro set Martínez cun xogo directo dominou dende o principio, xa no segundo set Vilar conseguiu ampliar os puntos, a pesar de perder 5-3 e servir en contra, Vilar chegou a forzar o empate 5-5. Martínez acertou nos seus mellores tiros para pechar o partido cunha vantaxe gañadora sobre a liña.

Ás 18:15 comezaba a final masculina, onde Roberto Rodríguez venceu a Manuel Santomé por un dobre 6-2. Ao final do encontro, Rodríguez cualificou o encontro como "duro" a pesar do resultado enganoso. Comezou cun "descanso" para Santomé que gañou 0-2, con poucos erros e forzando a precipitación do seu rival Rodríguez deu a volta ao set e gañou 6-2. Na segunda rolda disputáronse os puntos máis vistosos, con 5-2 acadouse o xogo máis longo do torneo con máis de 10 vantaxes para un e outro que finalmente se conformou con Rodríguez pechando o encontro 6-2 6-2.

Con 19 categorías e unha ampla participación de xogadores de todas as idades, todos os gañadores recibiron os seus trofeos das autoridades presentes, incluído o alcalde de Vigo, Don Abel Caballero.

Dende a organización agradecer o apoio dos patrocinadores, Concello de Vigo, Chorro Naval e FGT, por facer posible este campionato un ano máis.