IV Trofeo de Tenis do Club Squash Santiago 07

O pasado martes 1 de febreiro rematou a 20a proba do Circuíto Intersportivo Rexional, organizado pola Federación Galega de Tenis. As instalacións do Squash Club de Santiago foron o escenario desta proba que con 394 xogadores inscritos, entre eles 22 xogadores portugueses e unha excelente organización a pesar das condicións meteorolóxicas, cumpriron exactamente as datas de finalización previstas.

O desenvolvemento das diferentes probas foi o seguinte:

ALEVIN MASCULINO.-

Cun claro e absoluto dominador desta categoría, o actual campión galego Alevín Adam Sanjurjo moi superior a todos os seus rivais, nunha táboa con xogadores aínda pouco maduros e que terán que ver a súa evolución, para destacar ao finalista Pedro Ecenarro , un rapaz que adestra nunha Urbanización de Santiago cunha moi boa actitude e ten sinais de progreso evidente. Na final, con todo, a superioridade de Adán foi

Impugnable impoñente por un claro 6-2,6-1.

ALEVÍN FEMININO.-

Unha táboa onde a portuguesa Adriana Silva gañou a unha das nosas mellores xogadoras Marta Glez nun encontro moi axustado 4-6,6-3,7-6 no cuarto de xornada. Niño, mentres que no outro lado da táboa Gisela Amor 1ra favorita resolveu os seus partidos contra as irmás Marta e María Fdez.Tanto nos cuartos como nas semis co mesmo resultado 6-3,6-2, para afrontar unha excelente final contra o xogador portugués resolveu favorablemente para Gisela por 3-6, 6-3,6-4 nun partido moi serio e disputado e cun excelente nivel de tenis.

NENO MASCULINO.

Un equipo cun excelente xogador portugués Joao Domingues que foi capaz de vencer a todos os nosos mellores xogadores, superando así ao 1o favorito do Torneo Pablo Vázquez por 6-4,6-1 na 1a Rolda e gañando o encontro máis difícil do Torneo. Javier Varela en semifinais ao que gañou por 6-4,6-3 nun encontro onde Javier, que mellorou notablemente, non deu a sensación en ningún momento de crerse vencedor. No outro lado da táboa, Adam Sanjurjo tivo dificultades nas súas dúas primeiras xornadas, ambos contra Pablo Rodríguez e Juan Riobó, aos que venceu polo mesmo resultado 7-6,6-3, con todo venceu facilmente a Adrian Difelice por 6-1,6 , 4-6, e na final non mediu co xogador portugués ante o que perdeu 2,6-1-XNUMX. Non obstante, destacando o excelente torneo do xogador de Adam Alevín, presente nas dúas finais.

INFANTIL FEMININO.-
Outro equipo cunha excelente xogadora portuguesa Rita Vilasa, a número 1 portuguesa da súa categoría, que desbordou a todos os seus rivais ata chegar á final. Final onde se atopou Raquel Madrigal, que tamén tivo unha carreira tranquila ata a final e onde só sufriu algo para derrotar a Tamara Álvarez por 6-2,6-4 na rolda de semifinais. A final foi outro partido diferente para a xogadora portuguesa especialmente, que tivo que esforzarse moito para derrotar a Raquel, polo que impúxose por 6-3 no primeiro set cun claro dominio da xogadora portuguesa, pero dando paso a un segundo set con Raquel moi concentrada e xogando espléndidamente e gañando polo mesmo resultado 6-3, e un 3o set onde Rita Vilasa apretou dun xeito fermoso facendo inútiles os esforzos de Raquel por controlar o xogo, de novo 6-3 foi o resultado final deste 3o set que deu a vitoria a o xogador portugués.

CADETE MASCULINO.-

De novo, un xogador portugués foi o protagonista da táboa que con marcadores claros colocouse na final, só 4 xogos foran roubados ata o momento tanto por Pablo Lijó como por Anxo Romero nas roldas anteriores, apareceu na final contra Chema Fantova que tivera un partido duro en semifinais contra Cristian González que se impuxo por un axustado 6-4,6-4. A final contra o xogador portugués Monteiro foi un excelente partido con dous xogadores con boa técnica pero onde a potencia do xogador portugués foi decisiva en momentos concretos do encontro. Tanto o servizo como o resto do xogador portugués fixeron estragos no xogo de Fantova, que contrarrestou con xogadas excelentes e sobre todo movendo ao moi perigoso xogador portugués no xogo estático. Dous conxuntos semellantes en termos de igualdade e resolveron o primeiro cun Breack, e o segundo nun tie-breack e dando a sensación de que estes dous xogadores se volven atoparse poden ofrecernos un partido diferente.

CADETE FEMININO.-

Coa presenza dos nosos mellores xogadores e onde Patricia Vilas, ao final, a gañadora, tivo que soportar un duro compromiso contra a gañadora portuguesa Rita Vilasa no cuarto de volta, cun resultado de 7-6,6-4 favorable a Patricia. Nas semifinais contra Alejandra Renda, á que gañou por 6-3,6-2, respirou con calma porque estaba na final. Por outra banda, Noemí Novo gañou con rotundidade os seus partidos iniciais para ter o seu partido máis duro contra Raquel Madrigal en semifinais, a quen gañou por 6-4,6-2. A final entre dous xogadores que se atoparon en varias ocasións durante o ano pasado e que posiblemente repetirán este ano, foi un encontro moi igualado e onde os diferentes estilos de xogo de ambos xogadores deron a Patricia a vitoria nesta primeira aposta por 7 -6,6- 4 nun partido completo de igualdade e onde ata os momentos finais non se adiviñou quen ía ser o gañador.

Indique a importancia para o Torneo da presenza de xogadores portugueses, a maioría deles cun excelente nivel, e que sen dúbida axudarán a mellorar os nosos.

Ao final do Torneo, entregáronse trofeos aos gañadores, dando ao árbitro o máis expresivo agradecemento ao Aero Club de Santiago pola transferencia das súas pistas para poder rematar o Torneo nas datas acordadas, dada a treboada de auga e vento que en certos días parecía imposibilitar o cumprimento dos obxectivos.