Subcampión de Galicia no Campionato de España de Comunidades de Tenis de Cadeira

A selección galega de tenis en cadeira de rodas gañou o subcampión esta fin de semana en Cáceres, na duodécima edición desta proba. Galicia gañou o ano anterior en Santander, pero este ano perdeu na final contra o Madrid.

A competición desenvolveuse nas pistas da Cidade Deportiva de Cáceres.

Os nosos representantes foron Álvaro Illobre e Juan Gutiérrez, ante a ausencia definitiva de Martín Varela, o número un galego.

Este ano só participaron 5 comunidades autónomas, Galicia, Madrid, Aragón, Estremadura e Castela-León.

Galicia partiu do número 2 da táboa e no sorteo tivo que xogar contra os anfitrións estremeños, que gañaron o seu anterior encontro contra Castela-León.

Juan Gutiérrez gañou a Juan Rodríguez en dous sets, mentres que Álvaro Illobre endosou un dobre 6-0 ao xogador estremeño José M. González.

Xogaron o dobre de adestramento para a final, onde tamén gañaron 6-2 6-1.

O título de campión decidiuse no partido de dobres, no que os galegos perderon contra a parella madrileña por 6-1 e 6-2, onde a choiva que apareceu estragou o encontro, porque cunha cadeira non se xoga nada ben, o aros e é case imposible moverse, pero dado que non había opción interior, era necesario xogalo do mesmo xeito, polo que o balance era para os madrileños.

No individual Rubén Pérez comezou a gañar o seu partido ao vencer a Juan Gutiérrez por 6-1 e 6-3, mentres que Álvaro Illobre estableceu a igualdade ao derrotar a Roberto Chamizo por un nivel 4-6, 6-3 e 6-4.

Galicia intentará recuperar o trofeo de campión o próximo ano, posiblemente xogando esta competición na casa.