Remata o Babolat Circuit Master 2019

Lugar: CD D10 e CT As Termas
Data: do 31 de agosto ao 6 de setembro

Do 31 de agosto ao 6 de setembro no polideportivo D10 e no club de tenis As Termas reuníronse as fermosas raquetas do circuíto Babolat para xogar ao Babolat Master. Neste máster entregáronse os 8 gañadores con menor clasificación de cada categoría, sempre que recibisen un mínimo de 3 probas do circuíto.

Categoría alevín masculino:

• Chegaron semifinais como 4 cabezas de serie. Na primeira semifinal, Miguel del Castillo (4) gañou a Andrés Pereiro (1) por 6 / 2-6 / 3; Noutra semifinal, ou cabeza de serie número 3, Yeray Quián gañou a Alejandro Reboredo (2) por 6 / 2-6 / 0.
  • Miguel del Castillo gaña o último ano ao gañar a Yeray Quián por 6 / 3-6 / 1.

Categoría Alevín Feminino:

• Nesta ocasión, Carlota Magán, foi cabeza de serie e meteuse en semifinais, para superar a Marta Rodríguez (3) en cuartos de final por 6 / 1-6 / 4. Nas semifinais Carlota caeu # ante Clara Arambillet (1) o 6 / 0-6 / 1. Pola parte baixa do cadro, en semis, Branca Trillo (2) caeu # antes de Emma Baliña (4) o 6 / 1-6 / 2.
  • Ao final, Clara Arambillet venceu a Emma Baliña por 6 / 0-6 / 1.

Categoría infantil masculino:

• Nos cuartos de final non houbo sorpresas e os 4 sementes chegaron ás semifinais, o que nos ofreceu uns emocionantes partidos. Saúl Berdullas (1) gañou a Izan Díaz (4) por 6 / 3-7 / 5 noutra semifinal tivo que decidir non superar o desempate onde Ander Tarrío (3) gañou a Alejandro Vizoso por 7 / 6-3 / 6-10 / 6 .
  • Ao final, Berdullas gañou a Tarrío por 6 / 1-6 / 4.

Categoría sub-14 masculina:

• Nesta categoría unha parella formada por Berdullas / Vizoso gañou en semis a Reboredo / Del Castillo, mentres que Díaz / Tarrío superou a Domínguez / Tubío por 6 / 3-7 / 5.
  • Ao final disputouse, cunha remontada de Díaz / Tarrío, que tras perder ou primeiro set non logrou gañar ningún super desempate 1 / 6-6 / 3-10 / 7.

Categoría infantil feminino:

• En cuartos de final, Candela Suárez gañou á cabeza de serie número 4, Julia Pérez por 6 / 0-6 / 2 meténdose en semis. Na parte alta do cadro, Ana Nóvoa (1) superou a Lydia Espiñeira (3) por 7 / 5-6 / 0. Noutra semifinal, Candela Suárez eliminou unha vez máis unha de cabeza, neste caso 2, Carlota Cota por 6 / 0-6 / 1.
  • Na final, Ana Nóvoa venceu a Candela Suárez por 6 / 3-6 / 2.

Categoría cadete masculino:

• Dani García gañou a Saúl Berdullas (4) en cuartos de final e meteuse en semifinais, que se enfrontou ao cabeza de serie número 2, Rodrigo Pérez. En semis, García volveu facer con vitoria nun moi axustado 3 / 6-6 / 3-10 / 7.
  • Non se puido xogar outra semifinal pola lesión de Noel Villarabide (3), pole que Iago Domínguez (1) acordou para a final.
  • Iago Domínguez derrotou a Dani García na final 3 / 6-6 / 2-10 / 6.

Categoría cadete feminino:

• Na parte alta do cadro, as primeiras sementes Ainara Vegal (1) e Alejandra Vázquez (3) superaron os seus partidos de cuartos de final, e en semifinais déronnos un partido de infarto onde Vázquez gañou a Vegal por 7 / 5-6 / 7-10 / 8.
  • Pola parte baixa do cadro, Lucía do Valle entrou nas semis de cara á súa condición de cabeza de serie número 3 e Ana Nóvoa superou a cabeza de cabeza número 2, Paula Casares por 2 / 6-7 / 6-10 / 3, pero non puiden fai o propio con Lucía do Val que gañou 6 / 3-6 / 4 na semifinal.
  • Ao final, Alejandra Vázquez venceu a Lucía do Valle por 6 / 2-6 / 4.

Categoría júnior masculino:

• Así, Rodrigo Pérez (1) enfrontouse a Jose Miguel Mella (4) e foi o primeiro ou aceptou o final do ano ou gañou o 6 / 1-7 / 5. Noutra semifinal, Manuel Fernández Guede (4) gañou a Dani García (2) por 6 / 2-6 / 1.
  • Rodrigo Pérez gañou a Manuel Fernández na final 6 / 4-6 / 1

Na entrega de trofeos realizo conxuntamente o Centro Deportivo D10. Nela estivo presente Leovigildo Real en representación do CD D10, Jose Andrés Pereiro en representación de Tenis As Termas e Ignacio López en representación da Federación Galega de Tenis.

información do torneo

Ningún mestre pode rexistrar todos os xogadores e xogadores que o desexen (Fin do prazo de inscrición: chega o 30 de agosto), pero, unha vez que remate a sexta proba (sábado 31), actualizarase a clasificación Babolat e seleccionaranse 8 xogadoras coa clasificación máis baixa de cada categoría (que cumpran os requisitos de acceso a un máster), e estes serán o os que participan non torneo.

Unha vez seleccionados os xogadores clasificados, enviaráselles un correo electrónico para que se poida realizar ou pagar a inscrición, que deberá facerse a través da pasarela de pagamento Ibertenis antes do luns 2 ás 15:00

Ademais da categoría individual (que se celebrará na categoría eliminatoria), este ano non houbo regulamento das categorías masculina e feminina para as categorías sub-14 (alevín + infantil) e sub-18 (cadete + júnior). As categorías Nestas só poderán participar xogadores clasificados nunha categoría individual.

Para os cadros de doures, o prazo de inscrición estará aberto hoxe ou domingo, 1 de setembro, para que poidan formar as listas unha vez publicadas as listas clasificadas en categorías individuais.