O subcampión da Universidade de Vigo no Cto. de España por equipos

Despois de superar as dúas primeiras eliminatorias, o equipo feminino de tenis do CD Universidade de Vigo perdeu a final disputada en Gran Canaria contra o CT Tafira-Los Toscanes por 4-0 en suma.

Tras este resultado, a Universidade quedou finalmente clasificada como subcampiona de España na categoría "C", logrando tamén o ascenso á categoría "B" na que estará activa o próximo ano.

Subcampión do CD Universidade de Vigo no Campionato de España por equipos de 2009

Durante o transcurso do campionato, a Universidade enfrontouse ao Club de Campo Villa de Madrid na primeira rolda, gañando por 3-1, repetindo a vitoria na segunda rolda contra o CD Cordillera de Murcia, pero esta vez por 4-1.

As dúas primeiras eliminatorias xogáronas as mesmas xogadoras, Patricia Vilas, Andrea Retolaza, Julia Carballal e María López. Para a viaxe a Gran Canaria, o capitán da Universidade considerou mellor viaxar cun equipo cun longo camiño futuro e coa ausencia por lesión de Andrea Retolaza, de 15 anos, Patricia Vilas de 18, Raquel Guede de 21, Adriana López 14 e Nerea Irisarri 21.

Ademais da calidade dos adversarios que clasificaron ao seu equipo como cabeza de serie da categoría, co seu segundo xogador máis recente gañando o Campionato Individual Canario, a dificultade sorpresa que enfrontaron os nosos xogadores foi o tipo de superficie na que estaban. Os partidos disputados, as pistas de Tennissinco, unha alfombra cunha lixeira capa de area, que en Galicia só ten un club, a URECA de Vigo e as súas características tan diferentes ás das nosas instalacións dificultaron a adaptación á pista, De feito, en todos os partidos, o resultado das nosas rapazas no segundo set foi moito mellor que no primeiro.

Como resumo, a Universidade volve clasificarse na categoría "B", entre os vinte e catro mellores equipos do Campionato de España.