Illobre dobre na ITF de Xetafe en Chair Tennis

Álvaro Illobre gañou, proclamouse campión na categoría individual e na categoría de dobres do tenis internacional de cadeira celebrado en Xetafe a pasada fin de semana:

CRÓNICA:

Esta fin de semana tivo lugar en Xetafe, no Club Villa de Xetafe, o III internacional de tenis de cadeira e o IV internacional da ITF.

Na categoría de cadeiras de rodas, os galegos Illobre, de la Puente e Prada participaron no sorteo principal.

Na primeira rolda, os 3 galegos pasaron a rolda, pero estaban no mesmo lado da táboa. Illobre gañou 6-2 6-1 a Carlos Pina por 6-0, de la Puente 6-1 6-4 ao estoniano Villiste Viljar e Daniel Prada gañou a Fernando Pedrote, madrileño 6-4 XNUMX-XNUMX no partido máis duro.

Na segunda rolda enfrontáronse os galegos da Puente e Prada derrotando a Martín por 6-1 6-2.

Illobre nesta segunda rolda, cando era o número 5 do torneo, tivo que loitar co número 1 da táboa, o marroquí Lhaj Boukartacha, ao que gañou por 6-3 6-1, onde o primeiro set foi moi duro ata o 3 -3 igual A partir de aí, Illobre comezou a dominar o xogo, desesperando ao rival. Chegou así ás semifinais, contra o outro galego na loita De la Puente, non podía haber final galega.

En semis, o Illobre gañou a De la Puente por 6-1 por 6-0 cun partido completo, onde o xogador vigués non tivo o seu día co servizo e na vía rápida Álvaro moveuse mellor.

Na final tivo que loitar contra o holandés Berry Korst que eliminara ao número 2 Roberto Chamizo na primeira rolda do sorteo.

O primeiro set foi máis igualado pero os puntos caían do lado do galego Illobre gañando por 6-2, no segundo acadou unha vantaxe de 4-0 que parecía definitiva pero o holandés sacou os seus mellores tiros remontando a 4-2 e tivo unha elección do 4-3 que Illobre salvou para poñer o 5-2 e rematar co seu servizo.

Na táboa de dobres, bo papel para os galegos, que xogaron por separado, De la Puente con chamizo, chegando á final, e Illobre con Pina, gañando na final de dobres, nun partido moi entretido e pechado onde o resultado foi de 6 1 1-6 10-6, reflicte a igualdade no marcador un set para cada un e logo un super moi duro. Dobre final para Illobre.

Así que outro torneo para Illobre que leva unha tempada fantástica gañando o Campionato de España, dous internacionais e os nacionais de Oviedo e Ferrol.

A próxima cita de tenis é o Campionato de Autonomía en Pozuelo a mediados de outubro.