Cuarta Proba do Circuíto Galego Xuvenil Babolat 2013 - Recreo Cultural A Estrada

O Recreo Cultural da Estrada foi o encargado de acoller a cuarta proba do Circuíto Rexional Xuvenil Babolat que se celebrou do 12 ao 20 de xullo, cun total de 133 inscritos.

CRÓNICA:

ALEVIN MASCULINO:

Nesta categoría, os dous favoritos, José Basanta (1) e Alejandro Calviño (2), foron citados na final.
Para chegar á final, José Basanta do Fluvial de Lugo tivo que superar un difícil encontro contra o xogador de Ureca Martín Millos, que se decidiu no super-desempate 3 / 6-6 / 4-10 / 4.
Na outra semifinal, o xogador do Mercantil de Vigo Alejandro Calviño gañou ao xogador do Complexo Bamio Alejandro Pérez por 6 / 2-7 / 5.

A final foi un encontro moi igualado en todo momento, con partidos moi disputados que podían caer a calquera lado. No primeiro set, con 4/4 no marcador, Basanta anotou 5/4 despois de gañar un partido no que tivo que levantar 4 balóns de descanso. Tamén consegue sumar o seguinte xogo e pecha o set por 6/4.
O segundo set é aínda máis disputado se é posible, con alternativas para os dous xogadores e con igualdade ata o 5/5. De novo é Basanta quen ten máis éxito nos xogos finais e o set conclúe 7/5 Resultado final: José Basanta - Alejandro Calviño 6 / 4-7 / 5.

ALEVINA FEMININA:

A viguesa Carla del Barrio (1) e a coruñesa Andrea Macho (3) foron as xogadoras que xogaron a final desta categoría.

Ambos os xogadores entraron na final con relativa comodidade. Carla gañou en semifinais ao santiagués Paloma Martínez-Reboredo por 6/0 e 6/2. Pola súa banda, Andrea finalizou o seu partido de semifinais co mesmo resultado despois de derrotar a Marta Pérez, cabeza de serie número 6 do torneo vigués 0/6.

Máxima igualdade nesta final, que tivo que decidirse no super-desempate. O primeiro set anotouno o xogador da Tobeira, tras unha caída fallida de Andrea no balón do primeiro set. No segundo set Andrea puido levar a iniciativa polos puntos e o xogador do Club de Tenis Coruña marca o segundo set 6/2.
Chegamos ao super-desempate e nos primeiros 8 puntos, Andrea obtivo unha importante vantaxe de 6-2 que consegue manter ata o 9-5, Carla dificultouno ata o final, conseguindo levantar dous balóns de encontro e está a terceiro cando Andrea consegue pechar o partido.
Resultado final: Andrea Macho - Carla del Barrio 4 / 6-6 / 2-10 / 7.

NENO MASCULINO:

Dous xogadores do RC Náutico de Vigo disputaron a final desta categoría, Iago Salvador (1) e Simón Arca (2).

En semifinais, Iago tivo que vencer ao Orensano do Complexo Bamio Diego Suarez o 7/6 6/2, mentres que Simón tivo que acadar o super-desempate para superar a Ricardo Domínguez, xogador do Club de Tenis de Pontevedra, o 5/7 6/2 10 / 4.

A final tivo un primeiro set moi axustado, onde ambos xogadores demostraron que se coñecían moi ben pero foi Simón o que marcou o set 6/4. No segundo set, Simón obtén vantaxe no marcador e xoga con moita confianza anotando o segundo set 6/2.
Resultado final: Simón Arca - Iago Salvador 6 / 4-6 / 2.

INFANTIL FEMININO:

A final desta categoría xogárona a xogadora do Club de Tenis Coruña Miriam Abid, e Celia Montero de Aldea Nova.
Celia venceu en semifinais á coruñesa Marina Ogea por 6/2 6/0 e Miriam fixo o propio coa viguesa Carla del Barrio por 6/1 6/1.
Na final, Miriam gañou unha vantaxe de 4-2 no primeiro set, unha vantaxe que Celia puido neutralizar e igualar o encontro 4-4, pero Miriam marcou o primeiro set 6/4 despois de dous partidos nos que Celia fallou. non tivo éxito, especialmente na dereita.
O segundo set comeza ao revés, e é Celia a que aproveita, chegando ao 3-0, con todo, Miriam consegue anotar 6 partidos seguidos para pechar o partido 6-3.
Resultado final: Miriam Abid - Celia Montero 6 / 4-6 / 3.

CADETE MASCULINO:

Nesta categoría enfrontáronse tamén as dúas primeiras sementes, o xogador de Squash Santiago Luis Morillo (1) e Bruno López (2), xogador de Viana do Bolo que adestra no CGTD
Luis, chegou á final tras vencer a Jose María Ogea nun fermoso e disputado encontro por 6/2 6/3. Pola súa banda, Bruno venceu ao santiagués Pablo Casal en semifinais o 7/6 3/0 e marchou, nun encontro no que o xogador de Squash tivo que marchar despois de facturar o duro partido dos cuartos de final contra Miguel Rivas o 7/6 4/6 e 22/20.
A final comeza cuns primeiros xogos moi disputados, que caen do lado de Luis, e logo colócase o 5/0; Bruno loita contra o set ata o final e consegue 5/2, conseguindo levantar varias bólas de set, pero Luis consegue pechalo o 6/2.
O segundo set é igualado ata o 2-2, e a partir de aí Morillo aproveita, acabando gañando o set 6/3.
Resultado final: Luis Morillo - Bruno López 6 / 2-6 / 3.

CADETE FEMININO:

A final desta categoría enfrontouse a Orensana Valeria López (1) e a coruñesa Marta Prieto (4).
Ambos xogadores loitaron nos seus partidos de semifinais, necesitando alcanzar o super-desempate para gañar o partido.
Valeria derrotou a lucense Paula Arias por 6/4 4/6 e 10/6; mentres que Marta superou a Celia Montero por 4/6 7/6 e 10/8.
A final estivo claramente dominada por Valeria López, que foi moi sólida e contundente en todo momento, e non lle permitiu a Marta ter opcións de entrar no partido.
Resultado final: Valeria López - Marta Prieto 6 / 0-6 / 0.

Unha vez rematado o torneo, celebrouse a entrega de premios, á que asistiron: Mª Jesús Fernández, presidenta do Club de Tenis de Recreo Cultural A Estrada; Carlos Faílde, presidente da Recreación Cultural da Estrada; Albino Diéguez, tesoureiro do RC de A Estrada; Emilio Rey, secretario do RC da Estrada; Manuel García, xerente do RC da Estrada e Carlos Coira, coordinador do circuíto Babolat
A organización invitou aos presentes a un aperitivo para despedir o torneo.

Un ano máis, o Recreo Cultural da Estrada rematou con éxito esta proba do Circuíto Rexional Xuvenil Babolat, coidando os aspectos máis importantes e coidando os pequenos detalles que sempre agradecen todos os asistentes.

CRÓNICA DE
CARLOS COIRA E MIGUEL CASAL

Publicamos a ligazón ás táboas e horarios:

Publicamos o cartel, as bases e a información sobre este torneo no seguinte enlace: