Circuíto Rexional Club de Tenis Orense (31/03/2012)

O Club Tenis Orense organizou o 31 de marzo unha nova proba do Circuíto Rexional. Publicamos a crónica e a galería de imaxes:

Crónica:

O sábado 31 de marzo celebrouse nas instalacións do Club de Tenis Orense do Pazo de Ramirás o II torneo autonómico do programa da Federación Galega na zona de Ourense.

Programa con prioridades claras; promover o tenis entre os máis novos e acercalos á competición, facéndoo atractivo e cubrindo ese oco existente ata que comecen cos tradicionais campionatos federados.

Primeiro de todo, agradecer a Martín Domínguez, Antón e Pedro Uribe a súa colaboración, así como ao persoal do club, que non terían sido posibles sen todos eles.

O formato do campionato foi nun día, comezando os partidos ás 12:00 da mañá parando para comer e reiniciando a competición ás 15:00 para finalizala ás 19:00 coa entrega de premios.

Case 50 nenos e nenas gozaron de partidos continuos en tres categorías, minitennis con pelota vermella, minitennis con pelota laranxa e 3/4 con pelota verde. Para iso creáronse un total de 11 pistas de mini tenis e dúas pistas para xogar tres cuartos.

A primeira fase do campionato foi de balde, rexistrando o número de partidos gañados e perdidos con 22 xogadores simultáneos mentres había outros dous esperando para entrar na pista "arbitrando" o xogo. Os partidos disputáronse a 10 puntos cunha diferenza de dous. Entre a mañá e a tarde, cada xogador xogou aproximadamente 20-25 partidos, e Guillermo Garza e Carlos García gañaron o maior número de partidos.

Finalmente levouse a cabo un sorteo de consolación, Clara converténdose na campioa do sorteo de consolación, gañando a Javier Fernández nunha disputada final na que houbo moitos intercambios. Ismael gañou o empate principal superando a Carlos Moreiras, en cambio, na categoría 3/4, gañou Hugo ao ser invitado e Esteban foi segundo. Pasando á merenda e á entrega de premios.

Finalmente, agradecer o comportamento exemplar dos nenos agradecendo a súa competitividade e o seu compañeirismo, esperando impacientes a disputar o III campionato