Campionato Galego de Tenis Alevín e Cadete 2016

Rematou o Campionato Galego de Alevín e Cadete en Santiago Squash. Publicamos a crónica, as táboas, as fotos e os rankings actualizados.

Crónica:

Un ano máis, o Squash Santiago foi escenario doutro campionato autonómico e esta vez dúas veces. O campionato galego de Alevin e Cadete desprazouse este ano á capital galega. Máis de 200 raquetas reuníronse no Milladoiro na procura do título e un dos lugares para o campionato de España.

Na categoría cadete masculina, xogaron a final máis esperada Luis Fernández e Tomas Curras; Curras comezou enchufado e conseguiu o 4/1 pero Luis logrou recuperarse e incluso tivo balóns para 4/4 pero Curras conseguiu pechar e facerse co set. Xa na segunda o xogador vigués subiu un 5/4 en contra e pechou o encontro 6 / 4-7 / 5. Millos ocupou o terceiro posto.

No cadete feminino enfrontáronse Celia Montero e Jessica Bouzas. Montero, que comezou como favorito, comezou sólido pero pouco a pouco Bouzas foi impoñendo o seu xogo agresivo, buscando tomar a iniciativa do punto dende o primeiro balón. 6 / 4- 7/5 para Bouzas. Ana Pérez logrou o terceiro posto tras derrotar a Marta Rozados por 6 / 1-7 / 6.

Xa nos dobres impuxéronse Tomas Curras e Anton de la Puente a Jose Basanta e Juan García Burgos; e Jessica Bouzas / Celia Montero fixeron o propio, superando a Ana Pérez / Laura López Chas.

Na categoría alevín masculino, Rodrigo Pérez Crespo impúxose a JM Otero nunha cómoda final. A solidez que demostrou o xogador vigués ao longo do campionato non valeu esta vez para poñer en apuros ao máximo favorito que cumpriu as previsións e fíxose co título. 6 / 0-6 / 1 para Rodrigo. Manuel Fdez Guede acadou o terceiro posto tras superar a Samuel Martínez.

Na categoría feminina, os dous principais favoritos chegaron á final. Sara Martínez e Eva Alvarez amosaron a súa superioridade ao longo de todo o torneo pero só puido quedar unha, e foi Eva Álvarez a que gañou a final o 6 / 2-6 / 4. Camiño Guimaraes logrou o terceiro posto ao vencer a Paula Casares.

No dobre Eva e Sara impuxéronse a María del Cueto e Marta Riveiro. Samuel Martínez e Oscar Crespo superaron a Manuel Fdez e Ander Tarrio tras gardar 3 puntos de encontro. E finalmente na categoría mixta Eva Álvarez conseguiu o triplete acompañada de Alex Vizoso superando a Tano Martínez e Sara Martínez.

Moitas finais, bo ambiente e coma sempre o mesmo gañador. O TENIS.

Crónica de Santiago Squash

Xa actualizamos a clasificación do Circuíto Galego Júnior de Tenis Babolat cos puntos do Campionato Galego Alevín e Cadete 2016: