Campionatos Galegos Alevín e Cadete 2018

Rematadas as táboas individuais do Campionato Galego Alevín e Cadete 2018. Publicamos a crónica e as fotos:

CRÓNICA:

O campionato galego de alevín e cadete comezou a fin de semana do 27 de febreiro cunha extraordinaria participación de xogadores. Ata 241 xogadores participaron no torneo entre as categorías individuais e dobres. Debido ás inclemencias do tempo que sufrimos durante os tres fins de semana, tivemos que xogar en pistas de barro baixo cuberta, coa desvantaxe de ter só 4 pistas. Os días de xogo tiveron que alargarse para poder xogar a todos os partidos. Tanto os xogadores, pais, técnicos e a organización fixeron un enorme esforzo para poder xogar a todos os partidos.
Os días 9, 10 e 11 disputáronse as roldas finais do torneo, pero o sábado 10 de marzo a Xunta de Galicia cancelou as competicións debido ao forte vento esperado, polo que as táboas de dobres e dobres mixtas Houbo que aprazalos e as semifinais e finais tiveron que trasladarse ao domingo día 11, onde se viron partidos de alta calidade.

Na categoría alevín feminino, a xogadora Ana N ó voa demostrou por que era a gran favorita para gañar o torneo gañando todas as roldas con certa comodidade, gañando na final a Julia P é rez ( 6 / 1-6 / 3), que chegara á final tras unha gran remontada en semifinais contra Lara Amoeiro cando perdía 2/6 e 2/5.

Na categoría alevín masculino, os dous xogadores que chegaron á final tiveron que superar un marcador adverso en semifinais. Pablo Martínez-Reboredo, tras perder o primeiro set, venceu á cabeza de serie 1 Izan D íaz para meterse na final. Pola súa banda, o xogador Darío Vila, tras perder o primeiro set, gañou os outros dous contra Alejandro Pardo, accedendo tamén á final. Foi Darío Vila o que gañou o título tras vencer na final a Pablo Martínez-Reboredo por 6 / 2-6 / 4.

Na categoría cadete feminina, tras o último minuto caído da cabeza de serie 1 (Jessica Bouzas) e unha gran favorita á vitoria, abriuse o máis alto da táboa. Os dous sementes da parte alta da táboa non perderon a oportunidade de chegar a semifinais. As xogadoras Eva Á lvarez e Sara Mart í nez disputaron unha semifinal onde Sara Martínez tivo que superar perdendo o primeiro set e gañando os dous seguintes e así meterse na gran final. Na parte baixa da táboa, chegaría á final a favorita, Laura Prieto, que gañou todas as roldas con comodidade, e en semifinais gañou a Adriana Subías. A final foi un partido moi disputado onde os dous xogadores tiveron oportunidades de gañar o título. Foi ao final a favorita 2 do torneo, Laura Prieto, a que se levou a vitoria por 7/5 no último set.

Na categoría cadete masculina, houbo unha clara superioridade do gran favorito e cabeza de serie 1 do torneo David Cao. David Cao entrou na vitoria final por un cómodo marcador en semifinais, o que non reflicte a dureza do encontro, onde o seu rival, Joao Marques, dispuxo de 7 balóns de break sen éxito. No outro lado da táboa, esperábase un partido igualado, que se resolveu no terceiro set a favor de Alberto López, que gañou a Javier Pleguezuelos. Na gran final o xogador David Cao non deu ningunha opción a Alberto López, gañando por un claro 6/1 6/0.