Campionato Mundial de Veteranos para as Nacións

España conseguiu gañar en tres dos eventos disputados no Campionato Mundial de Nacións de Veteranos de 2008 celebrado en Antalya, Turquía. O xogador con licenza do Real Club Naútico de Vigo Hector Vázquez Aramburu participou neste Campionato e representou a Arxentina.

Hector Vázquez formou parte do equipo arxentino de máis de 40 anos, o que resultou no posto XNUMX da clasificación final. A selección arxentina gañou a Suíza, Irlanda e Romanía e perdeu contra España e Suecia.

Hector Vázquez coa súa selecciónEn canto á selección española, obtivo a segunda posición na medalla final despois dos Estados Unidos.

A Selección Española Feminina +35 conseguiu gañar a súa categoría por segundo ano consecutivo. Ana Salas gañou a Olivia Cappeletti por 64 64; Noelia Pérez perdeu contra Virginie Buisson por 76 (8) 57 63; no dobre que decidiu os protagonistas foron os mesmos xogadores, o resultado 46 63 61 que deu a vitoria na eliminatoria aos españois. Ana Mª Segura e Gloria Balil tamén formaron parte do equipo +35.

O equipo +45 tamén logrou vencer na súa categoría por segundo ano consecutivo. Nas semis gañaron a Gran Bretaña. Na final Eduard Osta gañou ao americano Polo Cowan por 64 62, conseguindo así un récord invicto ao non ceder ningún conxunto nesta competición nos últimos dous anos. Miquel Puigdevall gañou a Glenn Erikson por 67 (7) 64 62 no último partido desta categoría. O equipo +45 completárono Juan A. Rodríguez e Francisco García.

Selección españolaO noso equipo masculino +60 gañou a Francia en semifinais. Na final enfrontáronse a Holanda, Luis Flor gañou a Peter Vaartes por 63 36 64 e Jorge CAMIÑA superou a Hans A. Von Scheltema por 64 46 62. Dous partidos moi duros que deron a España a vitoria nesta categoría +60.

Na categoría masculina de +50 a selección española logrou o subcampión, perdendo na final contra Alemaña. Miguel Mir lesionouse nas semifinais. Antonio Zapatero caeu ante Norbert Henn por 62 60 e a isto sumouse o malestar no pé de Fernando Luna durante o partido que enfrontou a Manfred Jungnitsch 75 64.

O equipo feminino +45 acadou o quinto posto ao vencer cómodamente a Alemaña con dúas vitorias de Begoña Eraña e Beatriz Pellón. Ana Alamansa e Patricia Armet completaron o equipo durante a semana.

O equipo masculino +40 tamén estivo na quinta posición xogando contra Austria tras vencer nos dous individuais a Jorge Tagliaferro e Carlos Costa Bou. Santiago Tintoré e Gabriel Haro completaron a aliñación.

Na categoría masculina +55, a selección española enfrontouse a Gran Bretaña. Rafa Ruiz gañou o seu individual en tres sets, José Moreno perdeu o seu e finalmente Josele, parella con Alberto Martorell, conseguiu o punto final para conseguir outro quinto posto.

O noso equipo masculino +70 acadou o sétimo posto ao vencer a Gran Bretaña. Triunfo de Miguel Gómez, derrota de Elías Sagarminaga e finalmente vitoria no dobre con Juan J. Barberá emparellando con Miguel Gómez. Juan C. Ovando tamén formou parte do equipo.

Completaron a participación española, o equipo masculino +35 no noveno posto, o equipo feminino +50 no décimo posto e o masculino +65 no décimo noveno posto.

MEDALLION (países que conseguiron polo menos 1 ouro)
Estados Unidos, 4 de ouro, 7 de prata e 3 bronces.