Campionato Galego Júnior 2013

Arianna Paules e Pedro Ecenarro proclamáronse Campións Galegos Júnior 2013 no Campionato celebrado do 10 ao 19 de maio de 2013 no Recreo Cultural A Estrada. Publicamos a galería de imaxes e imaxes.

CRÓNICA:

Do 10 ao 19 de maio celebrouse no Recreo Cultural A Estrada o Campionato Galego Júnior, nas modalidades: individual masculino, individual feminino, dobres masculino e dobres feminino.

Destacar a boa organización do Recreo Cultural da Estrada por parte do Director do torneo Manuel García, e do Árbitro Marcos Vilasanchez.

MASCULINO SOLTERO:

Nesta categoría houbo 57 inscricións, 25 xogadores participantes na fase preliminar, dos cales 8 clasificáronse para a fase final, e realizouse un sorteo final de 32 xogadores.

Para os cuartos de final clasificáronse 7 das 8 sementes, entrando nesta fase Pablo Casal que impresionou coa súa forma de xogar e a potencia coa que golpea o balón. Nesta fase enfrontouse a Pedro Ecenarro, que comezou como favorito e que a súa maior estabilidade e madurez fixo caer os puntos importantes do seu lado, levando o partido por un axustado 7-5 6-3. O resto de cuartos de final enfrontouse a Mauro Iregui con Jorge Aríz cun primeiro set fácil para Mauro e un segundo set máis axustado onde Mauro pechou o seu pase a Semifinais cun 6-2 6-4; Juan González con Oscar Barreiro nun partido con moito ritmo onde Juan atopouse moi cómodo e moi solvente, gañando o primeiro set 6-0 e un segundo set onde Oscar mellorou o seu xogo e despois de momentos de tensión e dúbidas Juan pechou o set cun 6-4; Os últimos cuartos de final enfrontáronse a un Luis Morillo nun gran momento de forma e actual campión galego cadete a un agresivo e motivado Miguel Rivas que conseguiu sorprender e eliminar á cabeza de serie número 2 cun resultado de 6-3 6 -4.

As semifinais enfrontáronse a Pedro Ecenarro contra Mauro Iregui nun partido no que Mauro non logrou atopar o xeito de ferir a Pedro, e os puntos só caeron do lado de Pedro, confirmando o paso de Pedro á final cun rotundo 6-1 6-1. A outra semifinal enfrontouse a Juan González con Miguel Rivas nun encontro onde Miguel comeza moi motivado e activo, conseguindo dous Breakpoints no primeiro set, un xusto despois de comezar o partido e outro cando o marcador era 4-1, despois destas situacións Juan reacciona por recuperando un dos descansos e consegue 5-3 0-30, pero nese momento Miguel presiona e pecha o set cun 6-3. O segundo set comeza empatado ata o 2-2 pero a partir de aí Miguel consegue ir no marcador e pechar o set con 6-2.

A Final entre Pedro e Miguel fixo que o público disfrutase moito cun xogo agresivo e moita velocidade. O partido comeza con 3 partidos moi rápidos onde cada un mantén o saque de Pedro 2-1, a partir de aquí ábrese unha brecha no marcador co primeiro descanso para Pedro 3-1, e a confirmación no seguinte xogo 4-1, a partir de aquí o set está máis ou menos decidido e Pedro pecha o primeiro set cun 6-2. O segundo set comeza gañando o seu saque, pero despois dun 40-0 a favor de Pedro, Miguel dá a volta e consegue o seu primeiro descanso. 2-1 Pedro recupera o descanso 2-2 e o encontro entra en equilibrio cun Miguel máis confiado e un Pedro máis dubidoso e conservador. A partir de aquí hai algúns descansos e contra descansos que equilibran a situación co 4-4. A maior experiencia de Pedro fíxolle pensar que nestes momentos os puntos importantes caían do seu lado, pero despois dun xogo moi pelexado Miguel ten un balón de descanso que transforma cun espectacular pase paralelo á dereita, colocándose con 5-4 e servizo, pechando o set na segunda oportunidade e igualando a final nun set.

O terceiro set comeza cun Pedro moi concentrado e exitoso abrindo brecha no marcador 4-0, que ao final é definitivo no resultado final, pechando a final cun 6-2 e converténdose no novo campión galego júnior.

Resultado final: Pedro Ecenarro 6-2 4-6 6-2

INDIVIDUAL FEMININO:

Nesta categoría houbo 20 inscricións, establecendo unha táboa de 32 xogadores.

Os cuartos de final enfrontáronse á cabeza de serie número 1 Valeria López con Paula Arias onde despois de gañar con facilidade o primeiro set 6-1, o segundo set Paula consegue con gran consistencia conseguir o 5-1 a favor, pero nese momento Valeria aférrase á cancha e consegue darlle a volta ao partido e gañar o segundo set por 7-5.

Outro encontro de cuartos de final enfrontouse a Arianna Paules, que, aínda que non comezou como cabeza de serie, é a favorita para gañar o torneo, con Celia Cerviño que, aínda que ten un xogo agresivo, non puido desequilibrar a Arianna que vence facilmente 6-0 6 - 3.

Os cuartos de final da parte baixa da táboa enfrontáronse por unha banda a Raquel Vara contra Iria Seoane que gaña por 6-4 6-1, e por outra banda a Carmen Blasco con Laura López gañando claramente a Carmen por 6-0 6-0.

A primeira semifinal enfrontouse a Valeria con Arianna, o comezo sorprende a Arianna cunha Valeria moi concentrada e agresiva conseguindo gañar o primeiro set por un claro 6-2. O segundo set Arianna consegue xogar máis tempo e mover un pouco máis a Valeria e despois de moita alternancia consegue conseguir o 5-3, os dous seguintes xogos son moi pelexados por ambos xogadores, o primeiro cae para Valeria e o segundo para Arianna logra empatar o partido, e forzando o terceiro e último set por 6-4. O terceiro set comeza cun descanso de Arianna e ábrese unha brecha no marcador de 4 partidos a 1. Destacar a actitude de Valeria que segue atacando e tomando a iniciativa, o que fai que Arianna non se sinta cómoda durante todo o partido. A loita continúa no partido con partidos moi disputados, levando un partido cada un, chegando ao cambio con 5-2. Valeria non quere saír da pista sen loitar ata o último balón e consegue gañar os seguintes dous partidos por 5-4, presionando a Arianna, que nun xogo moi disputado pecha o seu pase á final cun 6-4 final.

A segunda semifinal enfrontouse a Carmen Blasco con Iria, que ao principio un pouco máis pelexada, axiña Carmen acabou coa resistencia de Iria que comezou a apurar un pouco máis e pechou o encontro cun claro 6-2 6-3.

A Final enfrontouse a Arianna con Carmen cunha saída onde se fan descansos e contra os descansos chegando a un 2-2 onde de novo Arianna consegue un descanso de 3-2, xa se intúe que no partido o aspecto físico será decisivo porque xogan moi puntos longos, e a que xoga un pouco máis atrás é Carmen co conseguinte desgaste físico. O primeiro set péchase cun 6-2 para Arianna.

O segundo set comeza igual que remata o primeiro, Arianna ocupou o seu lugar na cancha e Carmen non lle pode ferir cos golpes. Isto fai que Arianna consiga un colchón de xogos de 4-1, e aquí é onde hai que destacar a actitude e o esforzo de Carmen, onde non se rende e fai un esforzo brutal a nivel físico, segue correndo e achégase máis no marcador 4 - 3 e pon nerviosa a Arianna que ten que traballar 100% para pechar o partido con 6-4 e gañar o Campionato Galego Júnior feminino.

Resultado final Arianna Paules 6-2 6-4

DOBLES HOMES:

Nesta categoría houbo 8 parellas inscritas, establecendo unha táboa a partir dos cuartos de final.

A final de dobres masculino enfrontouse á parella formada por Juan González e Mauro Iregui contra Pablo Chouza e Bruno López. O xogo xogouse con moita forza e igualdade, decidindo moitos partidos co punto decisivo. Despois dun comezo igualado por 2-2, a parella González-Iregui descansa e afástase no marcador ata o 5-2. A parella Chouza-López salva o primeiro balón de set no momento decisivo e consegue 5-3, con todo o seguinte partido con Juan González ao servizo conseguen pechar o set 6-3.

O segundo set comeza coa alternancia entre romper e contra descansos, cunha reacción da parella Chouza - López que consegue sumar o 3-2, pero a partir de aquí os xogos van caendo para a parella González - Iregui que se converte en Champions Gallegos Junior masculino Dobres gañando o segundo set por 6-4.
Resultado final: Juan González - Mauro Iregui 6-3 6-4.

DOBLES FEMININAS:

A final enfrontouse á parella formada por Carmen Blasco e Ana López contra Valeria López e Paula Arias. A parella Blasco - López obtén unha vantaxe de 4-1 no marcador, e con 5-2 a favor teñen o primeiro balón de set, pero cae do lado da parella López - Arias que consegue 5-3, con todo no partido seguinte Blasco - López pechou o primeiro set por 6-3. O segundo set continúa coa mesma tendencia e tamén chegan ao 5-2 e ao balón decisivo, pero esta vez cae do lado de Blasco - López, conseguindo a vitoria e o título de campións galegos júnior de dobres femininos.

Resultado final Carmen Blasco - Ana López 6-3 6-2.

Felicitar a todos os participantes pola súa actitude e desexarlles aos representantes da Federación Galega de Tenis a mellor sorte no Campionato de España júnior.