Campionato Galego Júnior 2009 en Santiago Squash

O Campionato Galego Júnior 2009 celebrouse no Club de Tenis Squash de Santiago os días 13,14,15,21 e 22 de marzo de 2009. Pablo Lijó Santos e Patricia Vilas Ibañez son os Campións Galegos Júnior 2009.

Campionato Galego Júnior 2009 en Santiago Squash Crónica Campionato Galego Júnior 2009

En primeiro lugar, felicitar aos campións e aos xogadores que xogaron a un bo nivel.

Na proba masculina, o gañador foi Pablo Lijo, superando na final a Cristian González nun partido moi completo onde táctica e mental se adaptou mellor ao vento, co resultado de 6-3 / 6-4.

En semifinais destacou o partido entre Jose María Fantova e Cristián González, onde o desexo de gañar fixo que a tensión emocional no encontro fose moi alta. Despois de rematar o primeiro set a favor de Jose María Fantova por 6-2, este xogador comezou a sentir calambres na parte traseira da perna esquerda, isto fixo ver a Cristian unha oportunidade e comezou a xogar con maior confianza nas súas posibilidades. Chema seguiu loitando e logrou dominar o ritmo do encontro, perdendo o segundo set por 6-4. No terceiro estivo por diante en todo momento, e con 5-4 a favor tivo 2 balóns de encontro, que foron ben xogados por Cristian, e no decisivo tie-break tivo 3 balóns máis para marcar o encontro pero non puido pechar o xogo e o primeiro que logrou Cristian transformárono.

A outra semifinal disputárona Pablo Lijo e Pablo Mosquera, onde Lijo dominou o primeiro set, gañando 6-3, e no segundo set Pablo Mosquera adiantouse con 3-0, e Lijo conseguiu manterse concentrado. E a confianza en el mesmo para superar o encontro, acabando 6-4 a favor.

Na proba feminina, a gañadora foi Patricia Vilas, derrotando na final a Rocío Martín, nun encontro no que Rocío entrou na pista moito máis concentrada e con ideas máis claras que Patricia, desenvolvendo un xogo baseado nun bo servizo., E cunha boa consistencia de fondo , isto levou unha vantaxe moi importante 6-4 e 4-2, neste momento a maior experiencia de Patricia e a falta de equilibrio e tranquilidade en Rocío, fixeron posible a espectacular remontada, porque Patricia logrou gañar todos os partidos a partir de entón, con un marcador final de 4-6 / 6-4 / 6-0.

Nas semifinais femininas Patricia gañou a Nuria Sanjurjo, co resultado de 6-4 e 6-0, Nuria ao final do primeiro set sufriu unha caída que lle afectou o nocello pero seguiu xogando, aínda que sen posibilidade de erguerse.

Na outra semifinal, Rocío venceu a Eva Vilar, por un resultado de 7-6 6-1. Tamén hai que destacar a actuación desta última, que eliminou a Alejandra Renda por 6-3 6-2 na ¼ final.

Na proba de dobres, os gañadores foron Pablo Lijo e Jose María Fantova, Cristian González e Pablo Mosquera por 6-4 e 6-4, nun partido espectacular e disputado.

Na proba de dobres feminina, as gañadoras foron Marta González e Gisela Amor, que derrotaron á parella formada por Alba López e Eva Vilar por un resultado de 6-2 3-6 6-1.