Campionato Galego Infantil - Manuel Alonso 2007

As instalacións do CC Mercantil e Ind. De Vigo foron a semana pasada escenario dunha nova edición do Campionato Manuel Alonso, o máis prestixioso dos Torneos da categoría Infantil, onde Raquel Madrigal proclamouse campioa da categoría feminina e Javier Varela no masculino.

NENOS MASCULINO.-

Imaxe activaUnha mesa moi aberta con sorpresas da 1a volta como a eliminación do cabeza de cabeza número 6 Angel Montero polo seu compañeiro de club Justiniano Maté ou Alfonso Costas número 8 de Pablo Rodríguez, pero sorpresas relativas dada a igualdade entre un grupo numeroso de xogadores.
Nesta rolda de cuartos cun partido moi interesante e incluso a priori que enfrontou ao campión Goofy Adrián Di Felice e Pablo Vázquez cun primeiro set moi igualado resolto para Vázquez por 7-5 e un segundo máis cómodo tamén para Pablo Vázquez por 6 -3 , neste mesmo lado da táboa impúxose a Manuel Prado con relativa comodidade a Pablo Rodríguez por 6-2,6-3, mentres que na parte alta da táboa, Javier Varela venceu claramente a Justiniano Maté por 6-2,6, 3-6, mentres que Carlos Tajes tivo que salvar o duro obstáculo do seu compañeiro de club Manuel Nogueira, ao que gañou por 4,6-3-XNUMX.
As semifinais enfrontáronse a J. Varela con Carlos Tajes por un lado nun partido moi disputado e onde Javier gañou 6-3 no primeiro set, dando paso a un segundo onde foi Carlos o que igualou o encontro gañando 6-4 no segundo, Javier dominou o terceiro set onde gañou 6-2.
A outra semifinal entre Manuel Prado e Pablo Vázquez tivo un primeiro set igualado ao comezo pero onde Pablo gañou finalmente 6-3 e un segundo set moi disputado pero tamén resolto por Pablo Vázquez 6-4.
A final tivo un primeiro set onde ambos xogadores dividían os xogos nun ton de igualdade absoluta con xogadas de mérito pero coa incerteza do marcador, foi finalmente Javier no tie-break o que deu o tramo final, impoñéndose e dando incluso o segundo set, onde Javier comezou xogando con moita claridade e confianza no que sentou as bases dunha vitoria que finalmente tería lugar por 6-3, gañando merecidamente o título de Manuel Alonso 2007.
Para o terceiro posto que deu un lugar para asistir á fase Nacional, Carlos Tajes impúxose a Manuel Prado

INFANTIL FEMININO.-

Imaxe activaO equipo feminino moito máis previsible non ofreceu sorpresas ao principio, polo que as primeiras 8 sementes presentáronse na rolda de cuartos de final, unha rolda onde si ofreceu sorpresas como a eliminación da cabeza de serie número 2 Tamara Álvarez da man de Rocío Martín que nun magnífico partido gañou por un axustado 6-4,7-5, tamén a este lado do cadro Sara Andrade tivo que empregarse a fondo para derrotar a Alba López por 6-3,7-5, mentres que No máis alto da táboa, tanto Raquel Madrigal, gañando 6-2,6-0 a Natalia Galán, como Andrea Berbell, derrotando a Vega Díaz por 6-2,6-1, non experimentaron excesivas dificultades nos seus partidos.
As semifinais entre Raquel Madrigal contra Andrea Berbell tiveron un cómodo primeiro set para Raquel resolto por 6-0 e un segundo moito máis disputado e onde Andrea gozou de oportunidades para ampliar o encontro, foi finalmente Raquel a que pechou o encontro cun 6- 4 ao seu favor.
A outra semifinal entre Sara Andrade e Rocío Martín tivo un primeiro set onde Rocío continuou coa súa racha de bo xogo, impoñéndose claramente por 6-3, e un segundo set onde Sara dominou claramente o set ata a parte final do mesmo onde Rocío nun interesante xogo a remontada fíxose co set e o partido 7-5.
A final entre Raquel Madrigal e Rocío Martín tivo excelentes saídas para Rocío que se adiantou 2-0 no marcador, a partir de aquí Raquel cambiou radicalmente e xogou moi serio e concentrouse sen apenas opcións para Rocío e gañou 6-3 neste primeiro set e un segundo onde, sen a sorpresa inicial do primeiro set, volveu ser Raquel a que dominou cómodamente, dándolle tamén a Rocío a sensación de estar satisfeita co conseguido e pechando o partido Raquel cun cómodo 6-2 e proclamándose de novo por o segundo ano consecutivo Campión de Manuel Alonso.
Por terceiro posto, Andrea Berbell gañou a Sara Andrade, conseguindo así un posto para a Fase Nacional.

Imaxe activa

A continuación ofrecémosche os xogadores clasificados de cada provincia.
- Xogadores clasificados para o Campionato Provincial Manuel Alonso 2007

Para poder ver as Bases do Campionato Rexional Manuel Alonso 2007 fai clic na seguinte ligazón:
- Normas do Campionato Rexional Manuel Alonso 2007

A continuación ofrecémoslle as táboas de resultados para as dúas categorías:

Para ver a galería de fotos do Campionato, fai clic na seguinte ligazón ou na foto. Se tes máis fotos podes envialas a info@fgtenis.net.