Campionato Galego de Veteranos 2016

Un ano máis as pistas de Squash Santiago foron o escenario do Campionato Galego de Veteranos. Do 2 ao 11 de setembro reuníronse na capital galega máis de 190 raquetas para intentar acadar o título de campión autonómico. Algúns repetiron o seu triunfo pero outros lograron liberar o seu armario campión nunha das categorías.

O torneo desenvolveuse con normalidade a pesar da calor extrema nalgúns dos días e, así, esta fin de semana chegamos ás roldas finais. O sábado xogáronse as finais de dobres. En dobres +35 Sergio Parente e Miguel Lapido na categoría masculina e Lucía Cortizas e Ana Glez de Llanos acadaron o título ao derrotar a Carlos Suarez e Juan Barreiro e Ana Suarez e Pili Esparís respectivamente.

O +45 final foi o máis disputado na categoría de dobres onde Carlos Suárez e o sempre espectacular Luis Taboada non puideron con Juan Mesejo e Javier Iglesias.

As finais individuais xa se xogaban ao día seguinte. A pista 1 foi monopolizada por José Santana que se proclamou campión +70 superando a Candido Cabo e inmediatamente despois fíxoo con +65 gañando a José Ramón González. Na cancha 2 Nilo Pérez quixo seguir os pasos de Santana pero despois de vencer a José Deus na final de +60 tras un extraordinario partido resolto o 14/12 no super, non puido superar a Bruno Otero que levou a final + 55.

Nas pistas exteriores, Miguel Casal na categoría +35 gañou a revelación do campionato, Paco Rodríguez, non polo seu xogo, que non é unha sorpresa, senón pola categoría que xogaba o xogador herculino. Miguel desfíxose de Paco en 2 mangas.

Na pista do lado, Ana Suárez volveu estar nas 2 finais femininas. A +45 gañou a Ana Rosa González pero a +35 non puido superar á ferrolá Lucía Cortizas, que estreou a súa caixa de títulos nesta categoría, aínda que polo seu xogo despregado seguramente non será a última.

Xa na última quenda chegou a final máis esperada, a que enfrontou a Bruno Otero e Paco Rodríguez na categoría +50. Ambos xogadores demostraron o motivo desta expectativa con grandes puntos e finalmente foi Paco o que se levou a vitoria en 2 sets.

Finalmente, a nota negativa do día chegou coas lesións de Manuel Núñez e Juan Outeiriño nas categorías +45 e +40 respectivamente, o que non desmerece aos gañadores destas categorías, Javier Iglesias e Simón Fariñas.

O torneo rematou cunha cerimonia de trofeos para campións e subcampións de cada categoría e con pinchos para todos os participantes. Dende a organización do Campionato desexamos a Manuel e Juan unha rápida recuperación e agradecemos a todos os xogadores o seu comportamento nestes días.