Campionato de España de tenis de praia 2018

Esta fin de semana disputouse en San Pedro del Pinamar (Murcia) o Campionato de España de tenis de praia 2018, onde Galicia estivo representada polos campións galegos da categoría, os vigueses Alejandro Pose Morano e Adrián García Vázquez e Rita Andrea Pena Domínguez e Begoña Montenegro Prado .

O sorteo foi favorable para as parellas galegas, xa que evitaron os favoritos nas primeiras xornadas e tiñan serias opcións de progresar no sorteo. Cómpre salientar que o obxectivo de todas as parellas era chegar aos cuartos de final posto que dan acceso ao Master nacional no que os representantes españois aparecen no campionato mundial por equipos e no campionato europeo.

O sábado, os rapaces xogaron a súa primeira volta contra Francisco Ferrán e Luís Méndez, representantes de Aragón, gañando por 6/3 6/2. Resultado que non amosa as dificultades iniciais dos galegos, que comezaron con 3-0 en contra e un punto de 4-0 ao que souberon recuperarse para enlazar 6 partidos seguidos e comezar a dominar o segundo set e levalo máis cómodamente. Na segunda rolda enfrontáronse ao cabeza de serie 8, os canarios Octavio Santana e José Angel Díaz. Os galegos entraron sen os nervios do primeiro partido e gañaron a algúns rivais favoritos a priori por 6/1 6/3 obtendo así o pase a cuartos de final e polo tanto ao Master nacional. Nos cuartos de final agardaban o catalán Gérard Torres e o menorquino Aitor Catchot, que na rolda anterior gañaron o 6/3 6/0 á semente número 3 e son xogadores que deberían ir de cabeza por nivel aínda que non polos puntos da clasificación. Alejandro e Adrián non foron quen de molestar aos cataláns, que acabarían acadando o subcampión e caeron o 6/1 6/2 rematando así a súa participación no torneo, co premio de clasificarse para o Master nacional.

Pola súa banda, Rita e Begoña foron a primeira vez que se clasificaron para o Campionato de España (Alejandro con 3 participacións e Adrián con 5 tiveron máis experiencia) e foron parellas na primeira rolda contra as valencianas Barbara Mingotes e Nuria Coscolla. O xogo estivo moi igualado en todo momento, o primeiro set estivo marcado por varios descansos de servizo e finalmente os valencianos levárono por 6/3. Foi difícil para os galegos recuperarse da perda do primeiro set e comezaron a perder 3-0 no segundo set, pero conseguiron darlle a volta e conseguir a igualada a 3 partidos e incluso tiveron un punto de 4-3 subiu cun punto de ouro pero non caeu do seu lado e os dous seguintes xogos tamén se resolveron no punto de ouro e o marcador final foi 6/3 6/3 pasando así á táboa de consolación. Unha mágoa xa que as xogadoras valencianas gañaron a seguinte rolda e clasificáronse para o máster, o que demostra que o nivel das mulleres galegas non está lonxe deses postos. Xa na táboa de consolacións enfrontáronse ao Melilla Maria Pareja e a Concha Gallardo impoñéndose o 4/0 4/1, sendo os galegos moi superiores e acudindo así aos cuartos de consolación. Nesa rolda os seus rivais foron os de Melilla Maria Paredes e Marina de Diego e gañaron aos galegos por 4/1 4/2 rematando así a súa carreira no torneo.

A final masculina enfrontouse á parella formada pola canaria Antomi Ramos (número 4 do mundo) e o catalán Gérard Rodríguez contra Gerard Torres e Aitor Catchot, os primeiros vencedores o 6/2 6/2. Pola súa banda, na categoría feminina a final foi totalmente catalá, onde se enfrontaron Tania González e Eva Fernández, que venceron a Ale Porteiro e Ganesha Díaz no tie break no terceiro set.

Gran experiencia para a delegación galega, que espera que o tenis de praia siga medrando na nosa comunidade con máis torneos e máis xogadores.