Álvaro Illobre subcampión do XI Máster Nacional

Do 14 ao 16 de decembro de 2007 no Centro Deportivo Villalonquéjar (Burgos) tivo lugar o Master Nacional de Tenis en Cadeira de Rodas, que reuniu aos oito xogadores mellor clasificados no ranking do ano, entre eles dous xogadores galegos, Martín Varela Dourado (2) e Álvaro Illobre Saavedra (5).

Imaxe activa Álvaro Illobre resultou ser o subcampión deste importante torneo a nivel nacional, mentres que Martín Varela acadou un meritorio cuarto posto.

Este torneo pecha o calendario de competicións de tenis en cadeira de rodas a nivel nacional e está organizado pola Federación de Tenis de Castela e León e a Delegación Provincial de Burgos, xunto coa Real Federación Española de Tenis e a Federación Española de Deportes con Discapacidade Física

O torneo disputouse polo sistema Round Robin (liga), é dicir, os oito inscritos distribuiranse en dous grupos de catro xogadores cada un, cada grupo xogará unha liga de rolda única e os vencedores e segundos clasificados xogarán as semifinais o sábado pola tarde xogando a final o domingo pola mañá.

• Carlos Pina (Aragón)

Álvaro foi tocado polo grupo vermello. O seu primeiro partido foi contra Kiku Tur, que gañou o primeiro set por 61, pero perdeu o segundo por 63 e o terceiro no tie break. Dos outros dous partidos do grupo, gañou a Oliver Puras 62 60 e Lola Ochoa 62 61. Contra o número 1 do grupo Amarelo, Cristian Mira, xogou outro bo partido, gañando por 76 76, remontando de 5-1 en o primeiro empate.

Na final enfrontouse de novo a Kiku Tur, foi un encontro moi axustado, axustado e fermoso para o público, o primeiro set foi para Kiku 7-5. Álvaro non se rendeu e gañou por 6-3 o segundo, pero ao final Kiku gañou por 6-4 no terceiro.

Parabéns por estes dous grandes resultados.

Para ver o Asinar e IMAXE deste torneo prema aquí.

Para vela World do Mestre Nacional en cadeira de rodas fai clic na imaxe desta noticia.