Alvaro Illobre subcampión no Open de Croacia 08

Do 15 ao 18 de maio tivo lugar en Croacia un Open internacional de tenis de cadeira, Álvaro Illobre viaxou para intentar anotar os últimos puntos da súa carreira a Pequín.

No sorteo, debido á súa clasificación quedou no número 4, era un futuro co que só había un cadro.

Na primeira rolda xogou contra o croata Ante Joskic, a quen gañou cómodamente por 60 61. Nos cuartos de final xogou contra o número 1 croata Drazen Miksic, con quen tampouco tivo demasiados problemas, aproveitando o seu maior mobilidade para gañar 62 62.

Na rolda de semifinais, Álvaro atopouse co austríaco número un do torneo Thomas Mossier, número 35 do mundo, pero Álvaro sabía que era un partido importante para el xa que podía darlle puntos suficientes para ir a Pequín. No primeiro set o partido foi igualado, e o austríaco levou o marcador a 4-2, alí Álvaro comezou a remontar e gañou este set por 64, para impor un maior ritmo no segundo e gañar 61, chegando así á final, algo co que non contaba e meteu 45 no peto máis un bono por superar a un dos 50 primeiros.

Na final, xa relaxado de alcanzala, este ano de novo co seu amigo José Félix, o número uno eslovaco, contra el non puido facer nada, porque o seu rival estudouno ben e sabe xogar moi ben, polo que o noso Aresano perdeu por 61 61, pero foi feliz de todos os xeitos, xa que houbo moitos partidos iguais pero a fortuna non lle sorrí na final, xa lle sorrira nas semis.

Agora sobe ao posto 65 do mundo, a mellor posición que ocupou e agora con este ranking ten moitas opcións de entrar directamente a Pequín.