76 Campionato Galego Absoluto de Tenis 2015

Do 18 ao 25 ​​de xullo celebrouse no Country Club de Vigo o 76o Campionato Galego Absoluto de Tenis - 6o Memorial D. Antonio Santorio Otero.

Crónica 76 Campionato Galego Absoluto de Tenis
ROBERTO RODRÍGUEZ E ANDREA RETOLAZA COROAN O GALLEGO ABSOLUTO DE TENIS

Nun partido máis que axustado, a vitoria do 76 Campionato de Tenis Absoluto decidiuse entre os atletas Roberto Rodríguez e Miguel Casal, ambos cunha gran traxectoria e ambos tamén homes do Country Club de Vigo. Sen un favorito claro a priori e despois dun partido difícil foi Roberto Rodríguez o que se levou a vitoria por 6-4 7-5.

Na categoría feminina, foi Andrea Retolaza a que rematou a gañadora do Galego Absoluto no seu concurso con Paula Arias, á que gañou por 6-1 6-2.

O bo tempo e un sol xusto presenciaron tamén o resultado do resto das categorías disputadas. Os resultados foron os seguintes: en dobres masculinos absolutos, Manuel Santomé e Carlos Becke gañaron por un dobre 6-3 contra Jorge González e Marco Casal. En dobres femininos absolutos gañaron Celia Montero e Aldara Calvo sobre Celia Cerviño e Iria Seoane por 3-6 7-6 6-2. Andrea Retolaza e Carlos Becke levaron o dobre mixto absoluto contra Eva Vilar e Miguel Casal por 7-5 6-0.

No Campionato Benxamín, o líder individual indiscutible foi Ander Tarrio tras vencer a Alejandro Vizoso por 7-6 3-6 10-4. E na categoría feminina Ana Novoa despois de gañar por 6-1 7-6 contra Marta Rey. Ander Tarrio e Alejandro Martínez acadaron o primeiro posto en dobres masculino, e Ana Novoa e Lara Amoeiro en dobres feminino. En dobres mixtos Marta Rey e Ander Tarrio coroaron o podio.

Canteira de tenis promete.

Na entrega de premios celebrada esta tarde nas pistas do Country Club de Vigo tras a disputa final, Manuel Sanjurjo, presidente do Country Country de Vigo, estivo acompañado por José Antonio Pereiro Rodríguez, presidente da Federación Galega de Tenis, Daniel Benavides, xefe de o Servizo Provincial de Deportes da Xunta de Galicia e Emilia Fernández, viúva de Antonio Santorio que foi presidente da Federación Galega de Tenis e pola que se celebra un Memorial co seu nome coincidindo co Campionato Galego.

Exposición de tenis en cadeira de rodas.

Antes da cerimonia de entrega de trofeos, os asistentes ao torneo podían gozar dunha exhibición de tenis mixta, na que participaron dous destacados representantes do tenis en cadeira de rodas: Martín de la Puente e David Santiago. De la Puente fixo parella coa gañadora da absoluta feminina, Andrea Retolaza, e Santiago co gañador da absoluta masculina, Roberto Rodríguez, nun espectacular partido de exhibición.

As pistas do Country Club de Vigo agardan agora a celebración do VIII Memorial Genaro Borrás que se celebrará a próxima semana.