6a Proba do Circuíto Galego Xuvenil de Tenis Babolat - RC Náutico de Vigo

A Federación Galega de Tenis organizou a sexta e última proba do circuíto rexional xuvenil Babolat, nas instalacións do RC Náutico de Vigo, do 3 ao 9 de agosto.

CRÓNICA:

ALEVINA FEMININA
As dúas sementes principais chegaron á final con autoridade. A cabeza de serie número 1, Rebeca Baliña, superou a Paula Casares en semis por 6 / 0-6 / 1, mentres que a xogadora local Laura Prieto (2) venceu en semifinais a Camino Guimaráens (3) do CT Coruña en 6 / 0-6 / 0.
Tras un primeiro set igualado, Prieto conseguiu gañar o torneo tras vencer a Baliña o 6 / 4-6 / 0.

ALEVIN MASCULINO:
Tres categorías fixéronse na categoría alevín masculino:
PRIMERA
Co mesmo resultado (6 / 0-6 / 2) os finalistas selaron o seu paso á final, Ignacio Varela (1) superou a Noel Villarabide (3) e Pedro Ródenas (4) fixo o propio con Manuel no fondo Fernández Guede ( 2).
Na final, Varela puido resarcirse dos enfrontamentos anteriores co Ródenas, e conseguiu a vitoria por 6 / 1-6 / 4.
SEGUNDA
Despois dun emocionante partido de semifinais, Ewen Rousseau abriu camiño cara á final ao vencer a Javier Español o 2 / 6-6 / 4-13 / 11. Pola súa banda, o cabeza de serie número 2, Brais González, tivo un xogo máis cómodo ao vencer a Héctor Rodríguez por 6 / 2-6 / 1.
Na final, González foi superior e gañou o título de campión ao vencer a Rousseau o 6 / 4-6 / 0.
TERCERA:
Pablo Castromil (1), foi o primeiro en meterse na final, despois de superar a Bruno Rodríguez en semifinais por 6 / 4-6 / 1. O outro lugar ocuparíao Pedro Fernández-Couto, despois de vencer en semifinais a Adrián Carballeira, repetindo o super tie-break que xa xogaran nas semifinais do torneo D10, esta vez foi Pedro o que conseguiu a vitoria por 7 / 6 3 / 6-10 / 4.
A final levounos a outro súper tie-break, onde o Castromil gañou a Fernández-Couto 6 / 1-2 / 6-10-8.

INFANTIL FEMININO:
As catro sementes enfrontáronse nas semifinais. Por riba Carla del Barrio (1) gañou a María Guimaráens (4) por 6 / 3-6 / 3, e por baixo Marta Pérez (3) gañou a Sara Agis (2), por 6 / 2-6 / 2.
Na final enfrontáronse dous xogadores que se coñecen moi ben e ofrecéronnos un partido igualado, Del Barrio gañou o título de campión tras vencer a Pérez 6 / 4-7 / 6 (5).

NENO MASCULINO:
Houbo dúas divisións que se fixeron nesta categoría:
PRIMERA:
Na parte alta da táboa, o xogador local Adolfo Rey eliminou en semifinais ao cabeza de serie número 1, o orensano Alejandro Pérez, 6 / 4-6 / 2. Na parte inferior, o cabeza de serie número 2, o lucense José Basanta, gañou a outro xogador do rC Náutico, Antón de la Puente, nun partido que se decidiu no super tie-break 5 / 7-6 / 3-10 / 6.
Na final, Rey anotou o primeiro set, pero Basanta volveu de volta dun set en contra e chegou ao super tie-break. Como fixera o día anterior, leva o partido e con el o trofeo de campión desta categoría, o 4 / 6-6 / 4-10 / 6.
SEGUNDA
Adrián Perdiz (1) gañou a Luis Granados en semifinais por 6 / 0-6 / 0, mentres que Pedro Vázquez (4) gañou o seu partido de semifinais por WO debido a unha viaxe do seu rival Juan Bolás.
A final estivo dominada por Adrián Perdiz, que obtivo a vitoria por 6 / 0-6 / 3.

CADETE FEMININO:
Na parte alta da táboa, Jessica Bouzas (1) e Lucía De la Puerta (3) enfrontáronse en semifinais; O primeiro set foi claro para De la Puerta, pero Jessica fixo moi difícil pechar o segundo set, aínda que o xogador vasco si, gañando 6 / 1-6 / 4.
No fondo da táboa Aldara Calvo (2) e Laura López (4) xogaron un apertado partido que rematou coa vitoria de López por 7 / 5-6 / 4.
Na final, De la Puerta repetiu o guión de semifinais, gañando cómodamente o primeiro set e pasando algunhas dificultades no segundo, onde López intentou conseguir a vitoria ata o final, 6 / 0-6 / 4

CADETE MASCULINO:
PRIMERA:
Martin Millos entrou na final despois de eliminar a Jesús Bouza, cabeza de serie 1 o 6/4/6/2. O outro finalista foi Luís Montull, que superara a Manuel Villanueva o 6 / 2-6 / 7-10 / 8 nas semis.
A final, con alternativas para ambas as partes, tivo que decidirse no super tie-break, onde Millos foi o gañador 6 / 1-4 / 6-10 / 5.
SEGUNDA:
O xogador local Adolfo Rey tamén se meteu na final da segunda categoría cadete. Venceu ao seu compañeiro de club Diego Domínguez en semifinais por WO
O outro finalista foi o italiano Pietro Martinetti, que gañou en semifinais a outro xogador do Náutico, Jesús Andrés, 6 / 0-6 / 0.
Rey intentou poñelo difícil ao xogador italiano e pelexou todos os puntos, como sempre, pero Martinetti fíxose coa vitoria 6 / 2-6 / 2.

Na cerimonia de entrega de trofeos estiveron presentes Imanol Zarandona e Javier Currás en representación do club anfitrión e Carlos Coira en representación da Federación Galega de Tenis.

Dende a Federación Galega de Tenis queremos agradecer o compromiso e a dispoñibilidade total que o RC Náutico de Vigo amosou con este torneo, dando tanto as instalacións como os recursos materiais e humanos que se solicitaron á FGT, asegurando que o torneo foi saír.

Con esta sexta xornada remata a fase regular do Circuíto Rexional Xuvenil Babolat 2015 onde, ao longo destes 8 meses, os xogadores estiveron xogando os diferentes torneos e engadindo os puntos Babolat en función da rolda acadada e do número de torneos xogados.

Como broche final ao circuíto, os 8 xogadores mellor clasificados do ranking Babolat de cada categoría (Alevín, infantil e cadete) competirán no Máster, que se celebrará do 31 de agosto ao 6 de setembro na RSD Ecuestre de La Coruña, sempre que cumpriu o requisito establecido na normativa: "poder optar ou Master e obrigatorio participar polo menos non o 50% das probas do circuíto (3), excluíndo a participación de Campionatos galegos".

Este ano, o máster terá un formato diferente ao dos anos anteriores, xogando unha primeira fase en 2 grupos de 4 xogadores e posteriormente eliminatoria para determinar as posicións de cada categoría.

Esta semana publicaranse en www.fgtenis.net os xogadores clasificados para o máster e as instrucións para inscribirse neste torneo.