5a Proba do Circuíto Galego Júnior de Tenis Babolat 2018

Rematou a 5a Proba do Circuíto Galego Xuvenil de Tenis Babolat no Polideportivo D10. Publicamos a crónica, as fotos e os rankings actualizados:

Crónica do polideportivo D10:

O 30 de xuño comezou no polideportivo D5 a 10a e última proba do Circuíto Babolat. Máis de 120 inscritos nas 9 táboas para competir nas categorías Alevín, Infantil e Cadete.

O tempo foi o protagonista indiscutible do evento. O comezo da mesma estivo marcado pola choiva e o resto dos días estivo marcado polo paso dunha onda de calor.

Os horarios do xogo modificáronse día a día para evitar que os xogadores xogasen os seus partidos nas horas de temperaturas máis altas. As instalacións cubertas do club facilitaron este traballo.

Os primeiros 3 días de competición xogáronse os partidos dos oitavos de final de todas as categorías, entre o xoves e o venres os cuartos de final, o sábado as semifinais e o domingo pola mañá as 9 finais da proba.

Do primeiro ao último día, disfrutouse dun alto nivel de xogo. Todos os días tiveron lugar enfrontamentos duros, proba diso foi a gran cantidade de partidos que se decidiron no decisivo super-break.

O domingo os partidos de tenis poderíanse gozar dun alto nivel:

• Alevín: Ana Nóvoa e Izan Díaz venceron a Ainara Martínez e Darío Vila nas finais de primeira; Ignacio Aranguren gañou a Pablo Pereda na segunda final.
  • Infantil: Alejandra Vázquez e Manuel Fernández gañaron a Paula Casares e Daniel Martínez; Iván Vázquez fixo o propio con Ian Rodríguez na segunda.
  • Cadete: Eva Álvarez e Daniel Martínez gañaron a Ainara Vegal e Luis Granados; María Blanco derrotou a María Villar na segunda final.

Durante toda a semana, moita xente gozou dos xogos e houbo un bo ambiente entre xogadores e afeccionados.