4a Proba do Circuíto Galego Xuvenil de Tenis Babolat - Club de Tenis Pontevedra

Do 13 ao 19 de xullo, o Club de Tenis de Pontevedra organiza a 4a Proba do Circuíto Galego de Tenis Xuvenil Babolat.

Con este torneo superamos o ecuador do circuíto, agora só quedan 2 probas, a que se celebrará a próxima semana no novo club D10 de Lugo e a que a Federación Galega de Tenis organizará no RCN de Vigo a partir do 3 de agosto a 9.

ALEVINA FEMININA

PRIMEIRA:

Nesta categoría, a Ureca licenciou a orensana, Rebeca Baliña (1), que gañou ás semifinais á xogadora do R. Aeroclub de Santiago, Lucía Martínez-Reboredo (3), por 6 / 2-6 / 1; e Laura Prieto (2) do RC Náutico de Vigo, que gañou a Andrea Sampedro, do CT Gondomar por 6 / 0-6 / 0.

A final parecía clara para Prieto cando o marcador reflectía o 6/0 5-2 ao seu favor, con todo, a actitude combativa de Baliña levouno a superar o set e vencelo 5/7. Finalmente, no super tie-break, Prieto tivo máis éxito e fíxose coa vitoria por 10/5.

ALEVIN MASCULINO:

Na categoría alevín masculino fixéronse dúas divisións:

PRIMEIRA:

Nesta categoría, os sementes 3 e 4 entraron na final, derrotando ás dúas sementes principais nas semifinais. O madrileño Pedro Ródenas (4) gañou ao xogador do Sporting C. Casino da Coruña Ignacio Varela (6) 1 / 6-4 / 1, mentres que o xogador local Carlos Álvarez (3) gañou a Manuel Fernández Guede (de Vilagarcia) (2) por 6 / 1-6 / 2.

Ródenas e Álvarez ofrecéronnos unha emocionante final, que se decidiu o 10/8 no super tie-break a favor de Ródenas, o resultado foi 6 / 3-1 / 6-10 / 8.

SEGUNDA:

Na segunda categoría, Saúl Berdullas (3) da SDD Aldea Nova, chegou á final tras vencer en semifinais ao ferrolán do C. Grupo Bazán, Alejandro Vizoso por 6 / 2-6 / 1. A outra posición finalista obtívoa o xogador do CC Mercantil I. de Vigo, Luis Granados (2) ao vencer ao lucense Manuel Fernández González o 4 / 6-6 / 4-10 / 8.

O torneo gañouno Berdullas, que venceu ao Granados na final 6 / 3-7 / 5.

TERCEIRO:

Oscar Portela (3), do CT Codesal venceu en semifinais ao cabeza de serie número 1, Pablo Martínez-Reboredo, do R. Aeroclub de Santiago por 7 / 6-6 / 0. Desde o final da táboa, o orenseano Brais González entrou na final, superando en semis ao xogador da Tobeira, Nicolás Ballesteros por 6 / 0-6 / 1.

Na final, González venceu a Portela en dous sets, 6 / 4-6 / 2.

INFANTIL FEMININO:

A xogadora de A Tobeira, Carla del Barrio (1) selou o seu pase á final tras derrotar a Carla Baños (3) do Grupo Bazán por 6 / 4-6 / 2; mentres que Sara Agis (2), do CCD Sanxenxo gañou á súa compañeira de club María Otero por 7 / 5-6 / 1.

Na final, Del Barrio anotou o primeiro ser por 6/2. O segundo tivo moitos máis problemas, quedando todo o tempo por detrás no marcador, tendo que superar un 1-4 en contra. Ao final é capaz de darlle a volta ao set e gañalo por 7/5.

NENO MASCULINO:

Houbo dúas divisións que se fixeron nesta categoría:

PRIMEIRA:

O lucense licenciado polo CT Coruña Jose Basanta (4) gañou a semifinal a Carlos Rodríguez, 6 / 2-6 / 3. En semifinais, outro ourensán, Alejandro Pérez (2) logrou meterse na final tras vencer ao xogador do RC Náutico de Vigo, Adolfo Rey (3), no super tie-break, 6 / 4-5 / 7-10 / 8.

A final foi un partido moi disputado entre Basanta e Pérez, con puntos e partidos de longa duración. Finalmente o torneo foi concedido a Basanta, ao vencer ao orensean por 6 / 2-7 / 5.

SEGUNDA:

Nesta categoría, o cabeza de serie número 1, Manuel Fernández Guede do CT El Rial, caeu en semifinais contra Joao Marques, xogador con licenza do CC Mercantil I. de Vigo. O resultado foi 6 / 4-6 / 1.

A outra semifinal enfrontouse ás sementes 2 e 3. Diego Tojeiro (2) do CT Coruña, foi derrotado ante Jose María Otero (3), do RC Náutico de Vigo por 7 / 6-7 / 5-10 / 5.

A final estivo dominada por Marques, que gañou a Otero por 6 / 3-6 / 1.

CADETE FEMININO:

PRIMEIRA:

Nesta categoría, a cabeza de serie número 1, Ana Pérez do CT Coruña, gañou na semifinal á xogadora local Lucía Peraza, 6 / 4-6 / 1. Na parte inferior da táboa, a xogadora infantil Jessica Bouzas (2) do CT El Rial superou á xogadora do CT Coruña Laura López (3) por 6 / 0-6 / 4.

Na final, Bouzas comezou o partido moi forte, gañando o primeiro set 6/3, pero o segundo set anotouno o Coruña 2/6. No super tie-break Pérez tivo 3 puntos de encontro para situarse por 6-9, pero o Vilagarciana deu a volta ao marcador e logrou gañar o encontro por 11/9.

CADETE MASCULINO:

PRIMEIRA:

Iago Salvador (3), do RC Náutico de Vigo, venceu en semifinais ao xogador do CT Coruña Javier Pérez-Tabernero por 6 / 2-6 / 2. A outra semifinal non se puido disputar e o lucense Jesús Bouza venceu a Simón Arca por WO.

Salvador consegue gañar a final, nun partido igualado que remata o 6 / 3-6 / 4.

SEGUNDA:

O cabeza de serie número 1, Antonio Pernas, de Ureca, tivo problemas en semifinais sobre Rafael Vilas, do CT Cambados, por 6 / 7-7 / 5-10-5. Na parte baixa da táboa, Joao Marques (2) gañou a Jorge Peralba (3), do RC: Náutico de Vigo por 6 / 2-6 / 1.

A final estivo claramente dominada por Joao Marques e foi galardoada con esta categoría ao gañar 6 / 0-6 / 1.

Os compoñentes do comité organizador do torneo estiveron presentes na cerimonia do trofeo: Jaime Barba, Chipi Agrelo, Tozé Pinto e Eloy Escribano; así como o presidente do Club de Tenis de Pontevedra Ricardo Domínguez, o vicepresidente do FGTenis José Mosquera e o coordinador do Circuíto Rexional Xuvenil de Babolat, Carlos Coira.

Esta semana non hai probas do circuíto Babolat, xa que no Club de Campo de Vigo celébranse os campionatos de Galicia Absoluto, Benxamín e tenis de cadeira.

A semana do 27 de xullo ao 2 de agosto continuaremos co Circuíto Babolat no club D10 de Lugo, e a última proba celebrarase no RC Náutico de Vigo, a semana do 3 ao 9 de agosto.

Lembramos a todos os xogadores que o sistema de puntuación Babolat, para poder optar ao máster, premia aos xogadores que máis probas compiten e, dende o terceira rolda disputada por cada xogador, aplícase un coeficiente multiplicador nos puntos obtidos nesa proba (ver regulamento do circuíto), polo que queda moito camiño por percorrer para decidir os xogadores que ocuparán os 8 postos do máster.

Esta é a ligazón ás clasificacións: Ranking do circuíto galego de tenis xuvenil Babolat [PDF]