4a Proba do Circuíto Galego Júnior de Tenis Babolat 2018

As instalacións de Squash Santiago, xunto coa coordinación de 2mas tenis & padel, acolleron a 4a proba do circuíto de tenis Babolat.

Durante toda a semana as mellores raquetas xuvenís do tenis galego buscaron un posto na final da súa categoría.

O domingo, a primeira quenda da mañá, foi para as categorías de alevíns. En mulleres, Lara Amoeiro gañou a Ana Novoa 6 / 2- 7/6 e Izan Díaz logrou vencer a Darío Vila por 6 / 2-6 / 4. Despois, na categoría cadete, dous partidos nos que os favoritos foron quen de impoñerse a pesar de que os seus rivais non lles ían poñer máis doado, Alberto López venceu a Carlos Álvarez por 6 / 4- 6/3 e Laura Prieto superou a Andrea Costas o 6 / 4- 6/3. A última quenda de mañá deixounos un gran xogo infantil entre Manuel Fernández e Dani García, onde García gañou por 6 / 2-3 / 6 (10-8), en cambio, e para pechar a xornada, unha sólida Ana Novoa gañou a Alejandra Vázquez 6 / 0-6 / 1 nun encontro no que a xogadora vilagarciá non logrou xogar ao seu mellor nivel.

A tarde foi para as finais de 2a e 3a categoría. Na 3a categoría o alevín Leo Rubal gañou a Alejandro Sequeiros por dobre 6/4. No 2o alevín, Matías Villaverde gañou a Eduardo Núñez por 6 / 3-6 / 2, e na categoría feminina, Alejandra Vázquez Carracedo gañou a Ariadna Lucio cun dobre 6/4. Nas finais infantís, Natalia Doncel e Gonzalo Martín proclamáronse campións ao derrotar a Blanca Trillo e Juan Souto por 6 / 4-6 / 4 e 6 / 2-7 / 6 respectivamente. Na 2a categoría cadete, o xogador Saúl Berdullas tivo que retirarse ao vencer a Álex Vizoso por 6/3.

A última proba do Circuíto Galego Xuvenil Babolat celebrarase a próxima semana no Polideportivo D10, onde se decidirán os xogadores que se clasificarán para o Babolat Master.

Crónica de: Alicia Seijas