4a Xornada do Circuíto Galego Xuvenil Babolat - RC A Estrada

Do 13 ao 20 de xullo celebrouse no Recreo Cultural de A Estrada a cuarta proba do Circuíto Rexional Xuvenil Babolat 2014.

CRÓNICA:

ALEVIN MASCULINO:

O cabeza de serie número 1, Adolfo Rey, do Náutico de Vigo chegou á final tras vencer en semifinais a Ignacio Varela, xogador do Sporting Casino da Coruña por 6 / 1-6 / 4, nun partido no que Ignacio vendeu moi cara a súa derrota.

Na parte baixa da táboa, o cabeza de serie número 2, o ferrolán David Cao, foi derrotado en cuartos de final por Carlos Álvarez, do Club de Tenis de Pontevedra o 7 / 6-6 / 4. En semifinais, Álvarez non puido facer o propio co cabeza de serie número 3, o santiagués Alberto López, que gañou claramente o 6 / 1-6 / 1.

A final entre Rey e López tivo un estraño desenvolvemento, xa que López comezou a xogar un xogo moi serio, moi concentrado e con poucos erros, acadando un resultado a favor do 6 / 0-2 / 0. Non obstante, a partir deste momento, incomprensiblemente, despois de protestar por unha decisión de arbitraxe, perde o control por completo e, en vez de volver participar no xogo, métese nun bucle no que unha mala actitude leva a unha falta. de loita, dándolle todas as facilidades a Rey, que finalmente gaña por 0 / 6-6 / 3-10 / 2.

ALEVINA FEMININA:

Nesta categoría, as dúas sementes principais chegaron á final, pero non lles foi doado acceder a ela.

Andrea Costas (1), do Náutico de Vigo, tivo un partido disputado en cuartos de final, contra o xogador de Squash Santiago Isabel Cid, que Costas conseguiu gañar 6 / 4-6 / 4. En semifinais, o partido contra outro santiagués, Lucía Martínez-Reboredo foi aínda máis duro, tendo que chegar ao super tie-break para conseguir un pase á final, 5 / 7-6 / 0-10 / 4.

Pola súa banda, a lucense Zaira Vázquez venceu claramente á xogadora da SD Hípica da Coruña Carmen Ogea en cuartos de final por 60-6 / 0, pero en semifinais tivo un difícil encontro contra a ourensá Rebeca Baliña, que, aínda que puido gañar en 2 sets, tivo que decidir cada set no tie-break, 7/6 (3) -7/6 (4).

Na final, Costas xogou moi concentrado dende o primeiro punto e gañou unha vantaxe de 4-0 nos dous conxuntos. Vázquez intenta levantar ese resultado pero non pode e o partido remata o 6 / 2-6 / 3.

NENO MASCULINO
No equipo infantil masculino, a final dispútana o pontevedrés Ricardo Domínguez e o lucense Jesús Bouza.

Domínguez foi capaz de superar un empate moi duro, onde tivo que eliminar en cuartos de final a cabeza de serie número 1, Martín Millos, de Ureca, por 6 / 7-6 / 4-10 / 6. Os dous xogadores estiveron de alto nivel e ofrecéronnos un fermoso e emocionante xogo, un dos mellores vistos no Recreo Cultural esta semana. A vitoria de Domínguez deulle acceso ás semifinais e tivo que enfrontarse ao cabeza de serie número 3, o lucense José Basanta. Domínguez selou o seu pase á final o 6 / 4-7 / 5.

Pola súa banda, Bouza venceu aos cuartos de final ao xogador do CT Nigrán Miguel Cartón por 6 / 0-76. Cartón puido recuperarse do resultado do primeiro set e xogou o segundo set ata o final e estivo a piques de chegar ao super tie-break para disputar o pase ás semis. Nas semifinais Bouza enfrontouse a Alberto López, da USC, que, sendo un xuvenil, amosa o seu potencial meténdose nas semis do equipo infantil tras vencer a dous orensanos: Álejandro Pérez na segunda rolda (6 / 2-2 / 6- 10/7) e cabeza de serie número 2, Hugo Nóvoa nos cuartos (3 / 6-6 / 2-10 / 6). En semifinais, Bouza impúxose claramente 6 / 2-6 / 1 a López.

A final, a pesar de que o resultado é claro a favor de Bouza, disputouse e houbo moi bos puntos. Bouza fixo un bo xogo e Domínguez, aínda que o intentou ata o final, non foi capaz de meterse no resultado para poder xogar os sets. O resultado final foi 6 / 2-6 / 2.

INFANTIL FEMININO

Esta categoría tiña un claro dominador, a xogadora do Aldea Nova, Celia Montero (1).

Montero tivo o encontro máis complicado en cuartos de final, contra a xogadora do Club de Tenis El Rial, Jessica Bouzas, que aínda era nova, xogou cara a cara o encontro de Montero, que acaba gañando o 6 / 4-6 / 4 .

O partido de cuartos de final é máis cómodo para Montero, que derrota á coruñesa Claudia Subías por 6 / 2-6 / 0.

Na parte baixa da táboa, a cabeza de serie número 2, Carla del Barrio, da Tobeira, supera a Nadia Cernadas por 6 / 4-6 / 3, pero non pode coa madrileña Marta González, que gaña a semifinal por 6 / 3-6 / 1.

A final entre Celia Montero e Marta González estivo dominada por Montero, que cun xogo moi sólido e agresivo saca a final por un claro 6 / 2-6 / 1.

CADETE MASCULINO:

O protagonista desta categoría foi o xogador do Náutico de Vigo Simón Arca, que, sendo un neno, consegue impoñerse nesta categoría, mostrando tamén un gran xogo, o que demostra que, cando está concentrado, é un xogador cun gran potencial.

Arca comezou como cabeza de serie número 4 e derrotou a Luis Montull, do CT El Rial no seu primeiro partido por 6 / 3-6 / 1. En semifinais enfrontouse a Juan Fernández, do Club de Campo de Ferrol, e Arca selou o seu pase á final cun partido destacado, dándolle moi poucas opcións a Fernández, que foi superado polo xogador vigués, 6 / 2-6 / 0 .

O outro finalista foi Ricardo Vidal, do CT EL Rial, que chegou con claridade á final, despois de vencer a Manuel Santiago en cuartos de final por 6 / 2-6 / 3 e en semifinais por 6 / 1-6 / 2 o seu compañeiro de equipo o club Miguel González, que acababa de eliminar á cabeza de serie número 3, Fernando Soler, nun gran partido que rematou o 6 / 3-3 / 6-11 / 9.

O primeiro set da final foi moi disputado, con Arca moi metido no encontro e Vidal sen acabar sentíndose cómodo. Este set decídese no tie-break, que Arca gaña por 7-1. A partir de aquí acentúase o vivido no primeiro set, Arca con poucos erros e mostrando un gran xogo coa súa capacidade para variar continuamente os tiros e Vidal que non é capaz de entrar no xogo. Arca pecha o encontro o 7/6 (1) -6/0.

CADETE FEMININO:

Como na categoría masculina, a xogadora feminina tamén estivo dominada por unha xogadora infantil, a santiaguesa Celia Montero, que se fixo coa vitoria nesta categoría con moita claridade.

Montero gañou aos ourensáns Xiana García en cuartos de final por 6 / 1-6 / 1, en semifinais a madrileña Marta González por 6 / 2-6 / 0.

Por debaixo tamén chegou con comodidade Iria Seoane, do Squash Santiago, despois de derrotar a Nadia Cernadas en cuartos de final por 6 / 1-6 / 0 e en semifinais contra Carla del Barrio por 6 / 2-6 / 1.

Na final, Montero non lle deu opcións a Seoane e gañou por 6 / 0-6 / 1.

Ao final das finais entregáronse os trofeos aos que asistiron:

Carlos Coira (coordinador do Circuíto Rexional Xuvenil de Babolat), Carmen Durán (concelleira do concello da Estrada), Mª Jesús Fernandez (presidenta do Club de tenis de recreación cultural A Estrada), Marcos Vilasánchez (xuíz árbitro do torneo) e, David Fernández Carricoba e Álvaro Illobre (representantes do consello de administración de FGT).

Felicitamos aos gañadores e finalistas, así como ao RC de A Estrada pola boa organización do torneo.