2a Proba do Circuíto Galego Xuvenil Babolat - Torneo Santa Rita

A segunda proba do circuíto rexional xuvenil Babolat - Torneo Santa Rita celebrouse no club de tenis El Rial, en Vilagarcía de Arousa, do 9 ao 25 ​​de maio.

CRÓNICA:

ALEVINA FEMININA

Nesta categoría chegaron á final a xogadora local e gran favorita, Jessica Bouzas, e a coruñesa do club de tenis A Pedralba, María Placer.
O percorrido polo equipo de ambos xogadores foi totalmente diferente, Bouzas, cabeza de serie 1, chegou á final sen dar opción aos seus rivais, derrotando ao xogador do Club de Tenis Bamio Rebeca Baliña en cuartos de final por 6 / 0- 6/0 e en as semifinais Laura Prieto, do RC Náutico de Vigo por 6 / 0-6 / 1. Foi máis difícil para Placer, cabeza de serie número 3, que derrotou a Ainoa López, do Club de Tenis Coruña en cuartos de final por 6 / 4-6 / 3 e en semifinais como cabeza de serie número 2, Andrea Costas do RC Náutico de Vigo, en un partido duro que rematou o 6 / 3-7 / 6.
A final estivo dominada por Bouzas, que soubo impoñer o seu xogo para facerse coa vitoria o 61/6/2. Deste xeito, Jessica conta a súa participación no circuíto por vitorias, xa que tamén gañara tanto na primeira proba (Club de Tenis Bamio) como no campionato galego de alevín (Squash Santiago).

ALEVIN MASCULINO:

Na categoría masculina hai outro xogador que emerxe como claro favorito, Alejandro Calviño do Mercantil de Vigo. Calviño comezou como cabeza de serie número 1 e chegou á final sen renunciar a un só partido tras vencer a Gael Fernández en oitavos de final, a David Cao en cuartos de final e a Noel Villarábide en semifinais por 6 / 0-6 / 0. O outro finalista foi o xogador do Sporting Club Casino da Coruña, Diego Rodríguez, que comezou como cabeza de serie número 2. Rodríguez, gañou en oitavos de final o 7 / 5-6 / 2 a Jose Luis Díaz do Club de Tenis Coruña; En cuartos de final, o xogador da USC Alberto López por unha ausencia xustificada e nas semis superou ao xogador do Náutico de Vigo, Adolfo Rey, por 6 / 3-6 / 1.
Na final, o Calviño venceu claramente a Rodríguez, por 6 / 1-6 / 1. Como Jessica Bouzas, Alejandro Calviño tamén acadou a vitoria nas 3 probas do circuíto disputadas ata o de agora (Club de Tenis Bamio, Campionato Galego Alevín e club de tenis El Rial)

INFANTIL FEMININO:

Dúas coruñesas disputaban a final nesta categoría, Uxía Martínez do Club de Tenis Coruña e Miriam Abid, con licenza A Tobeira.
Abid gañou a Clara López do Náutico de Vigo en cuartos de final por 6 / 1-6 / 0 e en semifinais a Laura López, do Club de Tenis Coruña por 6 / 1-6 / 1. Pola súa banda, Martínez gañou ao xogador do club de tenis Bamio Xiana García, o 6 / 3-6 / 0 e á súa compañeira de club Ana López, que tivo que retirarse lesionada con 4/5.
Na final, Abid foi superior a Martínez e non lle deu posibilidades de disputar a vitoria; o partido rematou o 6 / 1-6 / 1.

NENO MASCULINO:

As sementes 1 e 2 foron as que disputaron a final do sorteo principal infantil masculino. Simón Arca (1), do RC Náutico de Vigo e Diego Suárez (2), do Club de Tenis Bamio deleitáronnos coa final máis emocionante de todas as disputadas neste torneo.
Arca gañou a Alejandro Calviño en cuartos de final 6 / 3-6 / 3 e en semifinais gañou ao xogador da Cidade de Lugo Jesús Bouza, por 6 / 1-6 / 2. Na parte baixa da táboa, Suárez tivo que eliminar ao seu compañeiro de club Carlos Rodríguez 6 / 1-6 / 1 en cuartos de final, e en semifinais gañou ao xogador da RSD Hipica da Coruña, Alejandro Guimaráens, que tivo que retirarse por lesión (6 / 1-3 / 0 abandono).
A final foi un partido moi emocionante que comezou con Arca dominando por 3-0 no primeiro set, Diego consegue meterse no encontro chegando a 3 partidos, pero non consegue completar a remontada do set e perde 3/6. O segundo set está dominado por Suárez, que consegue impoñer o seu ritmo e vencer a Arca por 6/1. O partido decídese nunha supertiebreak na que Suárez gaña rapidamente unha vantaxe de 4-0 e todo parecía indicar que levaría o partido con facilidade. Con todo, Arca loitou e logrou igualar 5-5. A partir deste momento, Suárez tivo máis éxito e conseguiu pechar o partido 10/6.

CADETE FEMININO:

Unha muller de Santiago e unha de Lugo disputaron a final do cadete feminino. A cabeza de serie número 1, Celia Montero, de Aldea Nova, entrou na final tras vencer a Aldara Calvo, do Náutico de Vigo, en cuartos de final por 6 / 1-6 / 3 e en semifinais na Ourensana, do Club de Tennis Bamio, Xiana. García o 6 / 3-6 / 1.
Pola súa banda, Paula Arias (3), de Lugo con licenza da SD O Salgueiro, loitou por resolver o seu encontro de cuartos de final contra Miriam Abid por 7 / 6-6 / 4 e en semifinais superou a cabeza de serie número 2, Iria Seoane, do Squash Santiago o 6 / 4-6 / 0.
Arias dominou a final dende o primeiro momento impoñéndose no primeiro set por 6/2. Parecía que Montero ía poder cambiar a dinámica no segundo set, xa que comezou a gañar 0-2, pero Arias recuperouse e sumou 6 partidos seguidos para pechar o set e o partido por 6/2.

CADETE MASCULINO:

Fernando Soler (7), do Club de Tenis Cidade de Lugo e Luis Fernández (6), do Club de Tenis Coruña foron os finalistas nesta categoría. Para chegar á final tiveron que mostrar o seu mellor tenis e impoñerse en partidos difíciles contra varios rivais, incluíndo as sementes 1 e 2 respectivamente.
Soler venceu ao xogador do Ferrol Country Club Juan Fernández en cuartos de final por 6 / 4-6 / 2, e en semifinais enfrontouse ao cabeza de serie número 1, o xogador local Ricardo Vidal, nun partido no que lle fixo levantar numerosas bólas de partido . Finalmente, Soler levou o encontro no super tie-break por 2/6 7/6 10/5.
Non foi máis doado para Luis Fernández, ao final da táboa. Nos cuartos de final coñeceu ao cabeza de serie número 2, Manuel Villanueva, do Náutico de Vigo e o partido decidiuse no super tie-break 6 / 1-2 / 6-10 / 8. En semifinais volveu ter un partido moi duro, contra outro xogador do Náutico de Vigo, Iago Salvador, que volveu resolver no super tie-break 7 / 6-2 / 6-10 / 5.
Luis Fernández completou o seu gran torneo con outro bo partido na final, superando con claridade a Soler no primeiro set por 6/1. No segundo set tivo máis dificultades, xa que Soler comezou o set por diante, pero a partir do 2/3, Fernández volveu á senda do primeiro set e pechou o partido 6/3.

Ao final do torneo entregáronse os trofeos, aos que asistiron: Daniel Otero como director do torneo, o presidente do club de tenis El Rial, Luis Montull; asistiron o director do club Francisco Silva e en representación da Federación Galega de Tenis, Marco Casal e Carlos Coira.

A organización ofreceu un aperitivo aos presentes para despedir o torneo.