2a Rolda do Circuito Galego Babolat - 30a Santa Rita - X Memorial Michi Ares

Rematou a 2a Proba do Circuíto Galego Xuvenil, o 30o Torneo Santa Rita - X Memorial Michi Ares. Publicamos a crónica, a lista de campións e as fotos:

CRÓNICA:

O domingo 27 de maio rematou a 2a proba do Circuíto Galego Babolat no Club de Tenis de Tenis O Rial. Un torneo que se desenvolveu durante 3 fins de semana e o día festivo das letras galegas. Como xa estamos acostumados, a afluencia de xogadores foi grande, pero esta vez foi aínda maior, chegando aos 215 inscritos entre as categorías alevín, infantil e masculino e cadete feminino. Baseándonos nos rexistrados en cada categoría e seguindo as regras do circuíto, temos un total de 16 cadros divididos en primeira, segunda e terceira división.

Durante o primeiro fin de semana e o xoves festivo disputáronse os oitavos de final, o segundo foi enteiramente para cuartos de final, quedando así o último para a recta final do torneo. Foron intensos días de tenis que comezaron ás 10:00 da mañá e remataron nas últimas quendas ás 20:30. O sábado 26, durante todo o día puidemos gozar do mellor tenis cunhas semifinais de moi bo nivel e partidos que cumpriron todas as expectativas.

O domingo foi o día para as finais. Tendo un gran número, programouse en dobre sesión, mañá e tarde, con 8 xogos en cada unha delas, do seguinte xeito: todas as primeiras divisións e as segundas divisións de alevíns e femininos pola mañá e o resto de a segunda e todas as terceiras divisións pola tarde.

Como é habitual, o torneo rematou coa cerimonia de clausura e entrega de premios con representación de: a directiva do club de tenis O Rial e o seu presidente Francisco Silva, o principal patrocinador do torneo, a familia Ares, representada por Miguel Ares, da Deputación de Pontevedra con Chelo Besada e Javier Dios no seu nome e de Pepe Mosquera, vicepresidente da Federación Galega de Tenis. Do xeito máis relaxado posible e cun ambiente excelente, rematou cuns pinchos invitados polo club organizador.

Para rematar, cómpre sinalar que dende hai tres anos, e de xeito permanente, este gran torneo serve para lembrar a figura do noso amigo Miguel Ares sendo a X Edición do seu monumento.