Circuíto Galego Xuvenil Babolat Xornada 1 - Copa Babolat 2014

O Complexo Bamio de Ourense foi o encargado de acoller a primeira proba do Circuíto Rexional Xuvenil Babolat 2014. O venres 7 de febreiro botouse a andar este circuíto e o sábado 22 disputáronse as finais deste torneo.

Na categoría infantil disputouse a fase autonómica da Babolat Cup 2014, clasificándose para a fase nacional na que Galicia ten 2 prazas por categoría (masculino e feminino) e celebrarase no Club de Natación San Cugat do 30 de abril ao 4 de maio 2014.

CRÓNICA:

ALEVIN MASCULINO:

Nesta categoría citáronse na final o cabeza de serie número 1 Javier Pleguezuelos e o número 3 Alejandro Calviño.

Para acceder á final, Javier Pleguezuelos do Club de Tenis de Pontevedra tivo que superar aos vigueses Adolfo Rey en cuartos de final (6 / 1-7 / 6) e ao santiagués Alberto López en semifinais (6 / 3-6 / 2).

Pola súa banda, o xogador do CC Mercantil e Ind. De Vigo Alejandro Calviño sufriu ao superar ao pontevedrés Sergio Álvarez no seu partido de cuartos de final (6 / 4-7 / 6) e logrou o pase á final tras vencer en semifinais cabeza de serie número 2, Diego Rodríguez (6 / 1-6 / 2) da Coruña.

O final foi un encontro dominado claramente por Calviño, que non lle deu moitas opcións a Pleguezuelos, rematando 6 / 1-6 / 2.

Resultado final: Alejandro Calviño - Javier Pleguezuelos 6 / 1-6 / 2.

ALEVINA FEMININA:

A vilagarciá do club de tenis O Rial Jessica Bouzas (1) e a viguesa do RC Náutico de Vigo Andrea Costas (3), foron as xogadoras que xogaron a final desta categoría.

Andrea Costas ao final da táboa gañou ao coruñés Camino Guimaráens (6 / 3-6 / 2) en cuartos de final e en semifinais na cabeza de serie número 2, a lucense Zaira Vázquez (6 / 3-7 / 5) .

Na parte alta da táboa chegou á final e, ao final, Jessica Bouzas gañaría o torneo, amosando a súa superioridade nesta categoría, derrotando a ourensá Rebeca Baliña en cuartos de final (6 / 0-6 / 0), no semifinais á portuguesa Matilde Mendes (6 / 0-6 / 1) e na final a Andrea Costas (6 / 0-6 / 1).

Resultado final: Jessica Bouzas - Andrea Costas 6 / 0-6 / 1.

INFANTIL MASCULINO - COPA BABOLAT

A final desta categoría xogárona os dous favoritos no sorteo: Tomás Curras (1) do RC Náutico de Vigo e Luis Fernández (2) do Club de Tenis Coruña.

Tomás Currás chegou á final tras superar a Juan García (6 / 3-6 / 1) en cuartos de final e ao xogador local Diego Suárez (6 / 4-6 / 3) en semifinais. Pola súa banda, Luis Fernández superou a outro ourensán, Hugo Nóvoa (6 / 1-6 / 3) en cuartos de final e en semifinais ante o vigués Simón Arca (7 / 5-6 / 1).

A cita na final estivo dominada polo xogador do RC Náutico, que levou claramente o primeiro set. Con todo, Luis Fernández no segundo set intentouno ata o último momento e vendeu a súa derrota cara. .
Resultado final: Tomás Currás - Luis Fernández 6 / 1-6 / 4.

INFANTIL FEMININO - COPA BABOLAT

Na final feminina tamén se deron cita as dúas xogadoras favoritas, a Coruñesa con licenza de A Tobeira Miriam Abid (1) e a xogadora do Aldea Nova Celia Montero (2).

Montero gañou a Jessica Bouzas (6 / 1-6 / 2) en cuartos de final e a Laura López (6 / 1-6 / 4) en semifinais. Pola súa banda, Abid derrotou a María Guimaráens (6 / 1-6 / 1) en cuartos de final e a Ana Pérez (6 / 3-6 / 1), tamén coruñesa, en semifinais.

A final foi un partido moi emocionante. Comezou cun claro dominio de Celia Montero, que cun xogo agresivo conseguiu gañar o primeiro set 6/1. Isto non asustou a Miriam Abid, que sacou ao seu personaxe e entrou no partido, anotando o segundo set 4/6. O encontro tivo que decidirse no terceiro set, e os xogadores puxeron todo na pista para deleite dos presentes, Miriam Abid obtivo unha vantaxe de 3/4, o que fixo as cousas moi favorables para levar o encontro, sen embargo, Celia Montero deu a volta ao set, marcando os últimos 3 partidos para facerse co set e o partido 6/4.

Resultado final: Celia Montero - Miriam Abid 6 / 1-4 / 6-6 / 4.

CADETE MASCULINO:

O xogador do Club de Campo de Ferrol, Juan Fernández (1) e Ricardo Vidal (2), do Club de Tenis O Rial foron os encargados de abrir a primeira rolda das finais (xunto coa final infantil feminina).

Os dous xogadores tiveron difícil acceso á final. En cuartos de final Juan Fernández gañou a Manuel Santiso (6 / 3-6 / 3) do lucense e Ricardo Vidal gañou a outro lucense, Fernando Soler (6 / 3-7 / 5). E en semifinais, os dous xogadores necesitaban resolver os seus encontros no supertie-break, o ferrolán contra o vigués Iago Salvador (6 / 3-6 / 7-10 / 5) e o arousano contra outro vigués, Manuel Villanueva (6 / 7- 7 / 5-10-4).

O primeiro set da final estivo dominado por Ricardo Vidal claramente 6/2. O segundo set é moito máis igualado. Vidal consegue facer un descanso e sacar unha vantaxe de 4/3 e finalmente consegue mantela para coller o set por 6/4.
Resultado final: Ricardo Vidal - Juan Fernández 6 / 2-6 / 4.

CADETE FEMININO:

Nesta final volveuse mencionar ás dúas xogadoras que xogaron a final infantil, Miriam Abid e Celia Montero. Ambos xogadores tiveron que desfacerse das sementes número 1 e 2 respectivamente nas semifinais. Abid superou a Paula Arias (1) o 6/1 6/2 e Montero superou a Iria Seoane (2), o 6/0/6.

Esta final tivo un desenvolvemento similar ao partido que se xogara 4 horas antes, cun primeiro set dominado por Celia Montero, que remata 6/1. Parecía que o encontro ía ir claramente cara ao equipo santiagués, pero, de novo, Miriam recuperouse e intentou forzar o descanso, pero non foi quen de conseguilo xa que Celia Montero conseguiu pechar o encontro gañando o desempate do segundo set.

Resultado final: Celia Montero - Miriam Abid 6 / 1-7 / 6.

Unha vez rematado o torneo celebrouse a entrega de premios, na que estiveron presentes: Adrián Sampedro como representante do club organizador, José Mosquera, vicepresidente da Federación Galega de Tenis, Marco Casal, Director Técnico da Federación Galega de Tenis e Carlos Coira , Coordinador do circuíto Babolat.

A organización invitou aos presentes a un aperitivo para despedir o torneo.

Felicitamos aos gañadores e finalistas, así como ao Club de Tenis Bamio pola boa organización do torneo.

Miriam Abid e Celia Montero na categoría feminina e Tomás Curras e Luis Fernández na masculina, serán os representantes da nosa comunidade na fase nacional da Copa Babolat que, como dixemos ao comezo, xogarase no Club Natació San Cugat do 30 de abril ao 4 de maio de 2014.

Desexámoslles moita sorte nese campionato!