5a Proba do Circuíto Galego Xuvenil de Tenis Babolat - Polideportivo D10

As instalacións do recentemente inaugurado Polideportivo D10 de Lugo foron as encargadas de acoller a quinta proba do Circuíto Rexional Xuvenil Babolat, que se celebrou do 26 de xullo ao 2 de agosto.

ALEVINA FEMININA
PRIMEIRA:
Nesta categoría, a cabeza de serie número 1, Rebeca Baliña, de Ourense, caeu en semifinais contra a madrileña Carmen Gallardo por 6 / 1-6 / 2.
A outra semifinal disputárona dúas coruñesas, Eva Álvarez (2) e Ainoa López. A vitoria foi para López, que gañou 7 / 6-6 / 2.
Gallardo foi o que se fixo co título desta categoría tras vencer a López o 6 / 1-6 / 0.

ALEVIN MASCULINO:
Tres categorías fixéronse na categoría alevín masculino:
PRIMEIRA:
Nesta categoría repetiuse a final Babolat do Club de Tenis de Pontevedra, enfrontándose aos madrileños Pedro Ródenas (4) e Carlos Álvarez (3) do pontevedrés.
Ródenas superou en semifinais ao cabeza de serie número 1, Ignacio Varela por 6 / 1-6 / 4, e Álvarez gañou a Iago Domínguez por 6 / 2-3 / 6-10 / 7.
Nesta ocasión, a final alcanzou de novo o supertie-break, pero o gañador cambiou, sendo Álvarez o que obtivo o título tras gañar o 7 / 6-2 / 6-10 / 7.
SEGUNDA:
O recentemente subcampión galego máis novo, Alejandro Vizoso, de Ferrol, comezou como cabeza de serie número 1 neste cadro; chegou á final tras vencer a Brais González en semifinais por 6 / 0-6 / 3.
Na parte baixa da táboa, o coruñés Pedro Domínguez entrou na final e desfíxose do cabeza de serie número 2, Ian Gudiña, nos cuartos de final de 6 / 2-6 / 4 e David Blanco, número 4 de semifinais por 6 / 1- 6 / 7-10 / 8.
Vizoso conseguiu ser campión do torneo tras vencer na final a Domínguez 6 / 1-6 / 3.
TERCEIRO:
Pablo López Cedrón (4) e Adrián Carballeira (2) xogaron a final desta táboa. López estivo de acordo tras vencer en semifinais a Álex Pérez por WO, mentres que Carballeira disputou un disputado partido de semifinais contra Pedro Fernández-Couto que se decidiu no super tie-break 6 / 3-2 / 6-12 / 10.
A final estivo dominada por Carballeira, que gañou o 6 / 1-6 / 0

INFANTIL FEMININO:
A cabeza de serie número 1 da Coruña, Uxía Martínez, foi a gañadora desta táboa tras vencer na final á madrileña Carmen Gallardo por 6 / 4-6 / 0.
En semifinais, Martínez gañara a María Guimaráens por 6 / 2-6 / 1, mentres que Gallardo gañoulle a Carla Baños por 6 / 1-6 / 2.

NENO MASCULINO:
Houbo dúas divisións que se fixeron nesta categoría:
PRIMEIRA:
As sementes 2 e 3 xogaron a final da primeira. O lucense José Basanta (3) superou en semifinais ao ourensán Alejandro Pérez (1) nun encontro que rematou cun super tie-break 4 / 6-6 / 0-16 / 14 moi igualado.
A outra semifinal disputárona dous ferroláns, David Cao (4) e Juan García Burgos (2), sendo a vitoria para a segunda o 6 / 1-6 / 1.
Con este mesmo resultado, 6 / 1-6 / 1, Juan García venceu tamén ao Basanta na final, alzándose como o gañador do torneo.

SEGUNDA:
Os 4 primeiros sementes desta categoría chegaron ás semifinais. Na parte alta da táboa enfrontáronse Luis Cid (1) e Pablo López (4), e foi López o que selou o seu pase á final tras gañar o 6 / 1-6 / 4. Na parte baixa da táboa, a semifinal enfrontouse a Ángel Picos (3) e Alejandro Gesteiro (2), gañando o segundo por 6 / 2-6 / 2.
A final gañouna Gesteiro tras vencer a López Martínez o 6 / 1-6 / 3.

CADETE FEMININO:
PRIMEIRA:
Tamén nesta táboa os 4 favoritos chegaron ás semifinais. Laura López (3) superou á cabeza de serie número 1, Ana Pérez, por 6 / 0-6 / 1. Mentres que Aldara Calvo (2), superaba a 4, Uxía Martínez por 6 / 3-6 / 4.
A final entre Calvo e López estivo moi preto. O primeiro set rematou 6/4 para López e o segundo, a pesar de que Calvo levantou varios puntos do encontro, volveuno anotar López, logrando pechar o encontro 6 / 4-7 / 5.

CADETE MASCULINO:
Dous lucenses disputaban a final, na parte alta da táboa foron Jesús Bouza (1) o que entrou na final despois de vencer ao orense Hugo Nóvoa (4) por 6 / 3-6 / 4; Mentres estaba na parte baixa da táboa, Álvaro Lopez de Foca superou en semifinais o número 2, Luis Montull, por 6 / 7-6 / 4-10 / 1.
A final gañouna o xogador local, Jesús Bouza, despois de superar a López por 6 / 3-6 / 3.

Na cerimonia de entrega de trofeos estiveron presentes: o presidente da Federación Galega de Tenis, José Antonio Pereiro; Carlos Coira como coordinador do circuíto Babolat e os membros da organización: Emilio Carballés, Pablo Real e Óscar Franco.

Dende a Federación Galega de Tenis queremos felicitar ao Centro Deportivo D10 por organizar este torneo e desexarlles moita sorte nesta nova xornada.

O circuíto rexional xuvenil Babolat continúa esta semana coa última proba, que se celebrará no RC Náutico de Vigo e que estará organizada pola Federación Galega de Tenis. Agradecemos de antemán ao RC Náutico de Vigo que facilitase as súas instalacións para organizar esta última proba, onde se decidirán os 8 xogadores que ingresarán ao máster en cada categoría.

Crónica de Carlos Coira
Coordinador do circuíto Babolat

Galería de fotos [ligazón]

Na seguinte ligazón podes consultar as táboas:

Publicamos as bases e o cartel nas seguintes ligazóns:

Esta é a ligazón ás clasificacións: Ranking do circuíto galego de tenis xuvenil Babolat [PDF] (pendente de actualización)