20o Torneo Xuvenil CCD Sanxenxo Star Fri - Fuente Liviana - 3a Xornada Babolat Circuíto de tenis xuvenil 2015

Rematou a 3a proba do Circuíto Galego Júnior de Tenis Babolat, o 20o Torneo Xuvenil CCD Sanxenxo Star Fri - Fuente Liviana. Publicamos a lista de campións, a crónica e os rankings actualizados:

CRÓNICA DE CARLOS COIRA:

Ao longo dunha semana viviu un bo ambiente nas súas pistas onde os xogadores alevíns, infantís e cadetes puideron gozar deste torneo. O club tamén organizou un torneo paralelo doutras categorías dándolle maior importancia a este evento.

Como marca a normativa do circuíto, establecéronse as distintas categorías, baseadas en dous factores: o ranking Babolat e o ranking nacional. Deste xeito, cada xogador clasificouse na categoría que lle corresponde segundo estas dúas clasificacións.

ALEVINA FEMININA

PRIMEIRA:
Cumpríronse as previsións e as dúas sementes principais chegaron á final. A ourensá Rebeca Baliña (1), con licenza de Ureca, gañou en semifinais a Ainoa López (3), do Club de Tenis Coruña, por 6 / 3-6 / 0, mentres que a santiaguesa do R. Aeroclub Lucía Martínez-Reboredo superou por 6 / 4-6 / 2 á xogadora local Sara Sanmarti.
A final estivo dominada por Rebeca Baliña, que deu a Lucía Martínez-Reboredo poucas opcións, concluíndo co resultado de 6 / 0-6 / 0.

ALEVIN MASCULINO:
Na categoría alevín masculino fixéronse dúas divisións:

PRIMEIRA:
O vilagarcián do club de tenis El Rial, Manuel Fernández, foi o primeiro en meterse na final de primeira tras derrotar dúas sementes nas xornadas anteriores. En cuartos de final gañou ao cabeza de serie número 1, Iago Domínguez, do Club de Tenis de Pontevedra, por un dobre 6/4, mentres que en semifinais gañou ao cabeza de serie número 4 Pedro Gómez nun partido decidido no super tie-break 1 / 6-6 / 0-10 / 7.
O outro finalista foi o madrileño Pedro Ródenas (3) que gañou o ourensán Rodrigo Crespo (2) por 6 / 4-6 / 4.
Ródenas dominou a final, a pesar da dura resistencia de Fernández, emerxendo como o gañador do torneo co resultado de 6 / 2-6 / 2.

SEGUNDA:
Na segunda categoría, o ourensán Alejandro Gesteiro afirmou a súa condición de cabeza de serie número 1 e chegou á final tras vencer a Ian Gudiña en semifinais por 6 / 3-6 / 1.
Na parte baixa da táboa, o cabeza de serie número 2, Luis Granados, caeu en semifinais contra Pedro Vázquez (4), por un dobre 7/5.
O Gesteiro gañou a Vázquez na final, por 6 / 2-6 / 1

INFANTIL FEMININO:

PRIMERA
Nesta categoría, as 4 sementes chegaron ás semifinais. Na parte alta da táboa, a vilagarciá Jessica Bouzas (1) gañou a Lucía Martínez-Reboredo (4) por 6 / 0-6 / 0, mentres que a viguesa Carla del Barrio (2) tivo un partido máis duro contra a xogadora local Sara Agís (3) que tivo que decidirse no super tie-break 6/7 (3) -6 / 4-10 / 5.
A final foi un encontro moi igualado, onde o primeiro set acadou un tie-break, caendo claramente do lado de Bouzas 7/6 (0) que gañou o encontro anotando tamén o segundo set 6/4.

NENO MASCULINO:
Houbo dúas divisións que se fixeron nesta categoría:

PRIMEIRA:
O cabeza de serie número 1, Martín Millos, de Ureca, chegou á final tras vencer ao xogador do RC Náutico de Vigo Adolfo Rey por 6 / 3-6 / 4. Un compañeiro de club, Jesús Andrés, tamén legou a final, que gañou en semis ao ourensán Alejandro Pérez (2) por 6 / 1-6 / 1.
Millos fixo un partido moi sólido e fíxose coa vitoria 6 / 1-6 / 3.

SEGUNDA
Dous xogadores, Diego Tojeiro (1) e Adrián Perdiz (2), foron liberados como finalistas nesta categoría. O Tojeiro gañou a Pablo Reboeiras en semifinais por 7 / 5-6 / 2, mentres que Perdiz gañou a García Castro por 6 / 1-6 / 3.
A final estivo moi igualada, con alternativas para os dous xogadores, o primeiro set anotouno Perdiz por 6/4, o segundo caeu do lado de Tojeiro no tie break 7/6 (2), e finalmente Perdiz levou o encontro a a vitoria por 10/8 no super tie-break.

CADETE FEMININO:

PRIMEIRA:
Unha vez máis as caras víronse na final Jessica Bouzas (1) e Carla del Barrio.
Para chegar á final, Bouzas tivo que superar a Xiana García en semifinais e fíxoo con claridade, por 6 / 0-6 / 1. Pola súa banda, Carla del Barrio, que non comezou como cabeza de serie, eliminou en cuartos de final á cabeza de serie número 2, Lucía Peraza, tras remontar un set en contra, 4 / 6-6 / 0-10 / 8; e nas semifinais á cabeza da serie número 3, Nadia Cernadas, por 6 / 2-6 / 3.
Na final, Bouzas anotou o primeiro set 6/2 e, no segundo, a pesar de liderar 4-1, del Barrio puido igualar o encontro, aínda que finalmente Jessica fíxose co triunfo ao pechar o partido 7/5.

CADETE MASCULINO:

PRIMEIRA:
Luis Montull (1) e Jesús Bouza (2) disputaban a final cadete masculina de primeira categoría.
Montull gañou a Adolfo Rey 6 / 0-6 / 1 nas semis, mentres que Bouza gañou a Miguel Cartón 6 / 0-6 / 4.
Na final, Montull non puido sentirse cómodo en ningún momento, e Bouza puido tomar a iniciativa e dominar claramente un partido que se esperaba moito máis igualado, gañando o torneo 6 / 1-6 / 0.

SEGUNDA
Joao Marques logrou meterse na final despois de superar nas semis ao cabeza de serie número 1, Antonio Pernas, Joao Marques, polo resultado de 6 / 1-7 / 5. O seu rival foi Diego Tojeiro, que gañou en semifinais a Jacobo Asenjo 6 / 4-7 / 5.
Marques, xogador portugués residente en Vigo, gañou a final contra o Tojeiro, por 6 / 0-6 / 2.

Parabéns a todos os campións e finalistas, así como ao resto de xogadores polo esforzo e bo comportamento amosado nas pistas.

Tamén felicitamos a CCD Sanxenxo polo seu traballo e dedicación para que o torneo fose un éxito.

O circuíto continúa a próxima semana coa cuarta proba, que se celebrará no Club de Tenis de Pontevedra, animamos a todos a participar. O prazo de inscrición remata o martes 7 ás 22:00 horas. Rexistro a través da plataforma www.doblered.net.

Esta é a ligazón ás imaxes: Cadros [ligazón]

Esta é a ligazón ás clasificacións: Ranking do circuíto galego de tenis xuvenil Babolat [PDF]